Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Janet Yellenová je ochotná spolupracovať s Čínou v oblastiach spoločného záujmu

Janet Yellenová Zobraziť galériu (2)
Janet Yellenová (Zdroj: SITA/AP Photo/Ajit Solanki)

GANDHINAGAR - Americká ministerka financií Janet Yellenová je pripravená spolupracovať s Čínou v oblastiach spoločného záujmu, napríklad pri reštrukturalizácii dlhu chudobných krajín. Ako povedala, dve najväčšie ekonomiky sveta "majú voči tomuto svetu povinnosť v týchto oblastiach vzájomne spolupracovať. Informovala o tom agentúra Reuters.

Yellenová na tlačovej konferencii v indickom meste Gandhinagar v štáte Gudžarát, kde sa 17. júla začne schôdzka ministrov financií a guvernérov centrálnych bánk štátov skupiny G20, uviedla, že jej nedávna cesta do Číny pomohla dostať vzájomné vzťahy na "istejší základ," aj keď je potrebné ešte veľa urobiť. "Ešte nás čaká veľa práce, som však presvedčená, že táto cesta bola dôležitým začiatkom," dodala s tým, že na základoch, ktoré sa podarilo položiť v Pekingu, bude možné stavať.

Janet Yellenová
Zobraziť galériu (2)
Janet Yellenová  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ajit Solanki)

Uviedla, že v USA naďalej vyvolávajú znepokojenie neférové obchodné praktiky Pekingu, ktoré Washington viedli k uvaleniu dovozných ciel. "Tieto otázky sa zatiaľ nepodarilo vyriešiť," dodala s tým, že americké firmy potrebujú mať v Číne také prostredie, v ktorom môžu investovať a prosperovať.

Viac o téme: USAČínaJanet Yellenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu