Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kokaín v Bielom dome objavila ochranka v priehradke pri vstupe pre návštevníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA / AP)

WASHINGTON - Kokaín nájdený v nedeľu v Bielom dome objavila ochranka v priehradke pri vstupe pre návštevníkov, ktorí si na mieste pred turistickou prehliadkou odkladajú elektroniku a ďalšie osobné veci. Čí plastový vrecúšok bol, zatiaľ vyšetrovatelia nezistili, informujú dnes tlačové agentúry. Odvolávajú sa pritom na zdroje oboznámené so situáciou.

Nález bieleho prášku prinútil tajnú službu ku krátkej evakuácii Bieleho domu, čo je rutinný postup zásahových tímov v prípade, že sa v budove objaví podozrivá látka. Prezident Joe Biden a jeho rodina v čase incidentu boli na rodinnom víkende na vidieckom sídle amerických prezidentov v Camp Davide.

Tajná služba, ktorá za ochranu prezidentského sídla zodpovedá, teraz podľa agentúry AP skúma záznamy z bezpečnostných kamier a knihu návštev, aby zistila, kto kokaín do priehradky odložil. Vstupná miestnosť, kde sa prihrádka nachádza, je rušným miestom v západnom krídle, kadiaľ prechádza mnoho návštevníkov s sprievodcami i zamestnancami. Prehliadky sa v Bielom dome obyčajne konajú cez víkendy a vo všedné dni mimo pracovného času.

Viac o téme: KokaínOchrankaBiely dom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu