Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Biely dom museli nakrátko evakuovať pre podozrivý prášok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Biely dom v nedeľu nakrátko evakuovali po tom, čo tajná služba objavila podozrivý prášok v Západnom krídle prístupnom pre verejnosť. Predbežný test ukázal, že látkou bol kokaín. V utorok o incidente informovali bezpečnostné zložky.

Agenti tajnej služby robili v nedeľu rutinné obchôdzky a biely prášok našli v časti dostupnej pre turistické skupiny, nie v konkrétnej kancelárii. Predstavitelia neboli oprávnení hovoriť o prebiehajúcom vyšetrovaní a s agentúrou AP hovorili pod podmienkou anonymity. Komplex bol evakuovaný približne o 20.45 miestneho času. Privolané hasičské a záchranné zložky vykonali rýchly test, ktorý predbežne identifikoval kokaín.

Biely dom bol preventívne zatvorený

Tajná služba vo vyhlásení uviedla, že Biely dom bol preventívne zatvorený a po vyhodnotení určila, že látka nie je nebezpečná. "Položka bola odoslaná na ďalšie posúdenie a čaká sa na vyšetrovanie príčiny a spôsobu, akým sa dostala do Bieleho domu," uviedla tajná služba. Prezident Joe Biden a jeho rodina boli od piatku v letnom sídle Camp David a do Bieleho domu sa vrátili v utorok.

Viac o téme: EvakuáciaPrášokBiely domPodozrenieUSAWashingtonJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu