Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Talianska polícia prekazila pri pobreží presun kokaínu, zhabala ho 5,3 tony

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia našla počas operácie v Stredozemnom mori vyše 5,3 tony kokaínu. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra DPA. Nájdené drogy majú odhadovanú trhovú hodnotu približne 850 miliónov eur a ide údajne o vôbec najväčšie zhabané množstvo kokaínu na talianskom území.

Počas rozsiahlej operácie pri juhozápadnom pobreží talianskeho ostrova Sicília bolo zatknutých päť ľudí, oznámila vo štvrtok Guardia di Finanza. Je to útvar polície, ktorý vyšetruje finančné trestné činy a pašovanie. Vyšetrovatelia uviedli, že pri tejto operácii zasadili úder medzinárodnému obchodu s drogami. Pri prieskumných letoch policajnej operačnej skupiny bol spozorovaný rybársky čln blížiaci sa k obchodnej lodi, ktorú sledovali už niekoľko dní.

Rybársky čln sa vydal na plavbu z pobrežia juhotalianskeho regiónu Kalábria, uvádzalo sa v policajnom oznámení. V stredu nadránom vyšetrovatelia pozorovali, ako na palubu obchodnej lode ľudia nakladali množstvo balíkov a tie potom zhadzovali do vody, keď sa už blížil rybársky čln. Posádka menšieho plavidla následne balíky z mora vyťahovala. Pokusy o pašovanie drog sú v Stredozemnom mori odhaľované pravidelne. Talianska finančná polícia zhabala v posledných mesiacoch niekoľko zásielok obsahujúcich tony drog.

Viac o téme: KokaínPolícia Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu