Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Holandsko zakáže používanie mobilných telefónov v triedach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

HAAG - Holandsko zakáže používanie mobilných telefónov v triedach v snahe zastaviť narúšanie vzdelávacieho procesu nekontrolovaným používaním moderných technológii.

Mobily, tablety a inteligentné hodinky narúšajú vyučovanie a preto od budúceho roka nebudú v škole povolené, uviedla holandská vláda."Pribúda dôkazov o tom, že mobilné telefóny majú počas vyučovania škodlivý účinok. Žiaci sa horšie koncentrujú a trpí tým ich výkon," uvádza sa vo vyhlásení vlády, ktoré zverejnili v utorok.

Stredopravá vládna koalícia zatiaľ nezaviedla celoplošný formálny zákaz

"Z tohto dôvodu už od 1. januára 2024 nebudú v triedach povolené mobilné telefóny, ani tablety a inteligentné hodinky." Vláda požiadala školské úrady, aby do októbra v spolupráci s učiteľmi, rodičmi a žiakmi vytvorili interné pravidlá pre ich používanie v škole.Stredopravá vládna koalícia zatiaľ nezaviedla celoplošný formálny zákaz. Chce to urobiť až po zhodnotení praktických výsledkov tohoto návrhu počas budúceho roka. Minister školstva Robbert Dijkgraaf v parlamente povedal, že dúfa, že tento krok prinesie "kultúrnu transformáciu" a zlepší vzdelávanie.

Viac o téme: ŠkolyZákazTriedyMobilné telefónyPoužívanieHolandskoVzdelávací proces
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu