Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Deti bývalého talianskeho premiéra Berlusconiho akceptovali jeho poslednú vôľu: Toto im zanechal

Bávylý trojnásobný taliansky premiér Silvio Berlusconi (1936-2023)
Bávylý trojnásobný taliansky premiér Silvio Berlusconi (1936-2023) (Zdroj: SITA/AP/Gregorio Borgia)

MILÁNO - Päť detí bývalého talianskeho premiéra a podnikateľa Silvia Berlusconiho v pondelok akceptovalo jeho poslednú vôľu. Tento krok zaistil hladký prevod vlastníctva Berlusconiho obchodného impéria do rúk jeho potomkov, informuje správa správy agentúry Reuters.

Berlusconiho deti sa na základe otcovej poslednej vôle stali jedinými vlastníkmi rodinnej holdingovej spoločnosti Fininvest. Zaviazali sa pritom, že počas nasledujúcich piatich rokov sa ich vlastnícke podiely v tejto spoločnosti nebudú meniť, píše Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený so situáciou.

archívne video

Tragická smrť markizáka zasiahla známu Slovenku: Bola som z toho v šoku! (Zdroj: Maarty Von B)

"Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora a Luigi Berlusconiovci oznamujú, že prijímajú dedičstvo svojho otca a dodržiavajú jeho posledné želania v úplnom (vzájomnom) súlade, aby si tak s hlbokou vďačnosťou uctili jeho pamiatku," uviedli v spoločnom vyhlásení. Berlusconi zomrel 12. júna vo veku 86 rokov v Miláne. Svojím dvom najstarším deťom Marine a Pierovi Silviovi zveril väčšinový podiel v spoločnosti Fininvest, ktorej aktíva mali na konci minulého roka hodnotu 4,5 miliardy eur.

Viac o téme: VlastníctvoTalianskoPosledná vôľaSilvi Berlusconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu