Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivá smrť: Muž (†40) skoro ráno zhorel zaživa v kontajneri na elektroodpad, TOTO sa mu stalo osudným

Muž z Plzne horel v kontajneri na elektroodpad. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. Zobraziť galériu (2)
Muž z Plzne horel v kontajneri na elektroodpad. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť. (Zdroj: Facebook/Krimi Plzeň)

PLZEŇ – V dnešných skorých ranných hodinách došlo na jednej z plzenských ulíc k veľkému nešťastiu. Istý muž vliezol do kontajnera na elektroodpad, no von sa už nikdy nedostal. Osudným sa mu stalo však ďalšie neuvážené rozhodnutie. Na miesto nehody boli privolaní muži zákona aj hasiči, no záchrana bola už nemožná.

archívne video

Študent podpálil bratislavské gymnázium: Zraneniam sám podľahol (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V utorok 4. júla okolo pol štvrtej ráno sa na ulici Pod Záhorskem v Plzni odohrala tragédia. V jednom z pristavených kontajnerov na elektroodpad zhorel muž. Informuje o tom Krimi Plzeň. Incident sa odohral priamo pod oknami panelákov, avšak miestni obyvatelia ešte tuho spali. Podľa výpovede niektorých svedkov ich okolo pol štvrtej ráno zobudil krik. 

Osudná chyba

Neznámy muž podľa všetkého vliezol do kontajnera na elektroodpad dobrovoľne, keď sa snažil vybrať predmety, ktoré by následne speňažil. Tieto kontajnery sú ale vyrobené tak, aby podobným prípadom zabránili. Muž sa mal dostať dnu cez otvorený kovový bubon. Navyše, aby lepšie videl, zapálil si zapaľovač. Odpad v kontajneri následne aj s ním začal horieť. Cez bubon sa už nedokázal dostať von.

Desivá smrť: Muž (†40)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Niekto tu strašne kričal a volal o pomoc. Z jedného okna však dostal odpoveď, nech sa tu nerozkrikuje. Chvíľu na to prišli hasiči a asi hodinu sa snažili dostať do jedného z kontajnerov. Napokon odtiaľ vybrali ľudské telo," povedal jeden z domácich. Ďalší sa vyjadril, že podľa neho bol už neznámy muž mŕtvy, keď dorazili hasiči. "Celý čas mu trčali z kontajnera len ruky a kúsok hlavy," upresnil. 

Hasili a rezali

Na mieste nešťastia zasahovali jednotky Plzeň Stred a Košutka. Hasiči po príchode na miesto ihneď začali s hasiacimi prácami a zároveň  pomocou kotúčových píl rozrezávali kontajner, aby sa im muža podarilo vyslobodiť. Bohužiaľ, napriek všetkej ich snahe sa nepodarilo obeť dostať z kontajnera včas. "Lekárka záchrannej služby u muža konštatovala veľmi ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla tlačová hovorkyňa záchranárov.

VIDEO: Muž v susednom Česku zhorel v kontajneri na elektroodpad

Muž zhorel zaživa v kontajneri na elektroodpad (Zdroj: Facebook/Krimi Plzeň)

Privolaný koroner vykonal na mieste tragédie obhliadku spáleného tela. Prípad následne prevzali kriminalisti. Presné príčiny požiaru sú naďalej v štádiu vyšetrovania. Bola nariadená súdna pitva. "V nádobe na elektroodpad sa v úrovni ramien zasekol muž. Von z nádoby bolo vidieť len hlavu a ruky. Vnútri nádoby však horelo. My sme vytvorili z boku jeden otvor, ktorým sme vnútri uhasili oheň, potom sme kontajner otvorili pomocou brúsky. Požiar vo vnútri kontajnera spôsobil zosnulý muž, keď manipuloval s otvoreným ohňom," popísal tragickú udalosť hovorca hasičov.

Viac o téme: KontajnerPožiarTragédiaSmrťČeská republikaPlzeňElektroodpad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu