Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najväčšia horská dráha v USA držala pokope len zázrakom: Desivé zábery! TAKTO vyzerala jedna z posledných jázd

Horská dráha Fury 325 v americkom zábavnom parku Carowinds. Zobraziť galériu (2)
Horská dráha Fury 325 v americkom zábavnom parku Carowinds. (Zdroj: Getty Images)

CAROWINDS – Jeden z najznámejších zábavných parkov v USA musel narýchlo zrušiť jednu zo svojich najväčších atrakcií. V týchto chvíľach sa už dá hovoriť o šťastí. Správcovia a majitelia komplexu môžu byť radi, že sa nestala katastrofa. Návštevníkov delila od nej len sila prírody.

archívne video

Len kúsok od tragédie! Nebezpečné manévre na cestách (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Na hranici amerických štátov Severná a Južná Karolína leží obrovský zábavný park Carowinds, ktorý ešte donedávna ponúkal jazdu po najväčšej horskej dráhe v USA. V piatok 30. júna však správca parku musel túto atrakciu zrušiť. Problémom bola bezpečnosť. Informuje o tom CNN. 

Na prvý pohľad to vyzerá, že s dráhou Fury 325 je všetko v poriadku, no opak je pravdou. Ide o najväčšiu horskú dráhu v Spojených štátoch, takže je celkom zrejmé, na čom Carowinds najviac zarábal. I tak musel jej prevádzku zastaviť. Jej časté používanie a zrejmé poveternostné podmienky spôsobili, že na jednom z podporných stĺpov sa objavila prasklina. 

Hrozivé video

Najhoršie na tom celom bolo, že posledné jazdy sa išli na poškodenej dráhe a nikto si nič nevšimol. Keď sa na sociálnych sieťach objavilo desivé video, na ktorom je zobrazená zákruta, prasklina v podpornom stĺpe a prechádzajúci vozík s turistami, až vtedy sa ľudia začali strachovať. Z videa je evidentné, ako sa za normálnych okolností pevné koľaje, teraz po prejdení vozíka hýbu zo strany na stranu a celé miesto je nestabilné. 

Po týchto záberoch musel Carowinds podniknúť bezpečnostné opatrenia. Predstavitelia parku informovali, že horská dráha sa pre návštevníkov uzatvára na neurčito. Fury 325 je najvyššia, najrýchlejšia a najdlhšia horská dráha v Severnej Amerike. Najvyšší bod dráhy sa nachádza vo výške 99,6 metrov a počas jazdy sa dosiahne maximálna rýchlosť miestami aj 152 km/h. 

"Bezpečnosť je našou najvyššou prioritou, preto oceňujeme trpezlivosť a pochopenie návštevníkov parku počas rekonštrukcie horskej dráhy. V rámci našich komplexných bezpečnostných protokolov sa všetky jazdy podrobujú každodenným kontrolám, aby sa zabezpečilo ich správne fungovanie a štrukturálna integrita. Vzniknuté škody nás mrzia, no robíme všetko pre to, aby mohla byť dráha otvorená čím skôr," uvádza sa v tlačovej správe parku Carowinds. 

Fury 325 bol prvýkrát otvorený pre verejnosť v roku 2015, pričom jeho výstavba stála približne 30 miliónov dolárov (27,6 miliónov eur), píše The Associated Press. Carowinds neuviedol, ako dlho bude trvať rekonštrukcia poškodenej časti dráhy. Zvyšok zábavného parku Carowinds, ktorého súčasťou je aj aquapark, zostáva pre verejnosť naďalej otvorený. 

 

Viac o téme: Zábavný parkHorská dráhaUSASeverná KarolínaJužná KarolínaCarowinds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu