Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovský požiar v Česku: Stovky metrov poľa v plameňoch, hasenie komplikoval vietor

(Zdroj: Facebook/Hasiči města Dobřany)

DOBŘANY - Pri Dobřanoch na Plzeňsku v Česku bojujú hasiči s požiarom obilného poľa. Na mieste zasahuje 22 jednotiek a bol vyhlásený najvyšší stupeň požiarneho poplachu. Podľa najnovších informácií sa ho už podarilo lokalizovať. Uviedli to na Twitteri.

Oheň sa už ďalej nešíri, zničil ale prakticky celé pole. Zásah, na ktorom sa zúčastnilo 22 jednotiek hasičov, komplikoval silný vietor, ktorý plamene hnal cez suché pole. Na mieste teraz zostane strážiť päť jednotiek hasičov, povedal krátko pred 20.00 h riadiaci dôstojník hasičov. 

Pri obci Dobřany horia polia (Zdroj: Facebook/Hasiči města Dobřany)

Pre požiar bol vyhlásený až najvyšší stupeň poplachu. Hasiči využili aj drony na prieskum terénu. Oheň sa popoludní rozšíril na plochu asi 1000 krát 400 metrov, ale kvôli vetru sa šíril ďalej. Po tom, čo plamene spálili zvýšené obilie, zostal na poli len čierny popol. Časť poľa sa ale hasičom zachrániť podarilo. "Podľa snímok z dronov má požiarovisko 17 hektárov. Nie sme však schopní z toho rozlíšiť, čo zničil požiar a čo bolo strnisko. To potom musí spresniť majiteľ," povedal riadiaci dôstojník. Päť jednotiek by na mieste malo zostať zhruba do polnoci, a dohliadať na to, aby sa oheň znovu nerozhorel.

Viac o téme: PožiarHasičiPoliaDořany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu