Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hasiči zasahovali pri požiaroch: Horeli hospodárske budovy, dom i slama

(Zdroj: Facebook/ Hasičský a záchranný zbor)

JASENOVÁ - Požiar hospodárskych budov, rodinného domu a jeho prístavby v katastri Jasenovej v okrese Dolný Kubín likvidovalo v stredu (5. 7.) viac ako 25 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Majiteľom vznikla následkom požiaru škoda v odhadovanej výške 120.000 eur. "Požiar sa zaobišiel bez zranení osôb, jeho príčina je v štádiu vyšetrovania," uviedli hasiči.

 

🚨 Večerný požiar v obci Jasenová 🚨 Včera krátko po 20:15h bol ohlásený požiar hospodárskych budov, rodinného domu a...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Thursday, July 6, 2023

Požiar zasiahol slamu

Púchovskí profesionálni hasiči zasahovali v stredu (5. 7.) predpoludním pri požiari poľa v katastri obce Lednické Rovne. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík. 

VIDEO Muž zhorel zaživa v kontajneri na elektroodpad

Muž zhorel zaživa v kontajneri na elektroodpad (Zdroj: Facebook/Krimi Plzeň)

Požiar podľa neho zasiahol slamu na riadkoch a slamené balíky po žatve na celkovej ploche asi 120 krát 100 metrov. Požiar sa pokúsili uhasiť aj miestni dobrovoľní hasiči. Situáciu na mieste komplikoval silný vietor. 

"Profesionálni hasiči v súčinnosti s dobrovoľnými hasičmi nasadili po obvode požiariska postupne štyri hasebné prúdy. Po lokalizácii požiaru hasili balíky slamy vo vnútri požiariska. Krátko po 12.00 h bol požiar zlikvidovaný a požiarisko skontrolované. Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčinu vzniku požiaru zisťujú znalci," doplnil Petrík.

Viac o téme: DomPožiarHasiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu