Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neďaleko sídla exprezidenta Obamu vo Washingtone zadržali ozbrojeného muža

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

WASHINGTON - Muž, ktorý sa podieľal na útoku demonštrantov na Kapitol zo 6. januára 2021, bol vo štvrtok zadržaný neďaleko sídla bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu vo Washingtone. TASR prevzala správu z agentúry DPA a americkej stanice NBC News.

Muž, ktorého americké médiá identifikovali ako Taylora Tarantoa (37), mal v dodávke v čase zadržania "niekoľko zbraní" vrátane materiálu na výrobu výbušnín. Polícia uviedla, že muža zadržala na základe vydaného zatykača, detaily však neposkytla.

Mužove nedávne príspevky na sociálnych sieťach vzbudili obavy, pretože sa v nich vyhrážal "verejne známej osobe", napísala agentúra AP. Zatiaľ nie je známe, či exprezident so svojou manželkou Michelle Obamovou boli v čase zadržania ozbrojeného muža vo svojom washingtonskom sídle, ktoré sa nachádza v noblesnej štvrti Kalorama.

NBC News opísala Tarantoa ako "sprisahaneckého prívrženca (amerického exprezidenta) Donalda Trumpa". Nedávno na sociálnych sieťach zdieľal konšpiračné teórie o sídle Obamovcov. V uplynulom období údajne žil vo svojej dodávke a vyhýbal sa zadržaniu za útok na Kapitol.

Viac o téme: MužZbraňUSABarack Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu