Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obama pred podujatím v Berlíne obedoval s kancelárom Scholzom

Bývalý americký prezident Barack Obama v stredu počas návštevy Berlína s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom
Bývalý americký prezident Barack Obama v stredu počas návštevy Berlína s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom (Zdroj: SITA/Kay Nietfeld/dpa via AP)

BERLÍN - Bývalý americký prezident Barack Obama v stredu počas návštevy Berlína obedoval s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá sa odvoláva na týždenník Der Spiegel.

Obama (61) večer vystúpi na podujatí v berlínskej aréne s kapacitou 17.000 miest. Cena vstupeniek na túto bližšie nešpecifikovanú akciu, na ktorej exprezident podľa organizátorov prednesie "posolstvo pozitívnej a udržateľnej zmeny", sa pohybovala od 61 do 550 eur. Obama je už niekoľko dní v Európe a minulý týždeň mal podobné vystúpenie vo švajčiarskom Zürichu pred približne 10.000 platiacimi hosťami. Hovoril tam o politike a svojej rodine.

Dva významné politické prejavy v Berlíne

Obama, ktorý bol prezidentom Spojených štátov dve funkčné obdobia a svoj úrad opustil v roku 2017, predniesol v Berlíne v minulosti dva významné politické prejavy. Počas svojej predvolebnej kampane v roku 2008 sa spopod Víťazného stĺpa prihovoril k približne 200.000 ľuďom. Neskôr, v roku 2013, predniesol prejav pred Brandenburskou bránou. Obama s manželkou Michelle, spevákom Bruceom Springsteenom a režisérom Stevenom Spielbergom sa minulý týždeň spoločne objavili v jednej z barcelonských reštaurácií. Obamovci boli rovnako ako Spielberg v tomto španielskom meste na piatkovom koncerte Springsteena.

Viac o téme: ObedBerlínBarack ObamaOlaf Scholz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu