Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Drzosť turistu nemá hraníc: Na pamiatku v Ríme vyryl svoje meno a meno priateľky, riadne si zavaril! TOTO nikdy nerobte

Turista ničil antickú pamiatku, talianske Koloseum
Turista ničil antickú pamiatku, talianske Koloseum (Zdroj: Twitter/@g_sangiuliano)

RÍM – Incident zachytil na kameru americký turista. Pristihol muža priamo pri čine, no ten si zrejme myslel, že sa stane populárnym na sociálnych sieťach. Mužovi teraz hrozí pokuta, v krajnom prípade aj väzenie.

Muža, ktorý sa mal vyhrážať Čaputovej a Naďovi, vyviedli v putách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Mladý muž, turista v rímskom Koloseu, sa rozhodol vyryť svoje meno a meno svojej snúbenice do antickej pamiatky pomocou kľúčov. Taliansky minister kultúry Gennaro Sangiuliano označil zničenie pamiatky za veľmi závažný incident a prejav neslušnosti. Video amerického turistu Ryana Lutza, ktorý sa autora mien pýta, či to naozaj myslí vážne, vyvolalo pobúrenie aj u širokej verejnosti.

„Považujem to za veľmi závažné, nedôstojné a prejav obrovskej neslušnosti, že turista sa rozhodne ničiť jedno z najznámejších miest na svete, historické dedičstvo, aby tam vyryl svoje meno a meno snúbenice,“ reagoval na incident taliansky minister kultúry Gennaro Sangiuliano. Minister zdôraznil, že žiada o chytenie a potrestanie spomínaného muža. V prípade, že bude usvedčený, hrozí mužovi pokuta vo výške 15000 eur alebo až päť rokov väzenia, uviedla talianska agentúra ANSA. Prípad je teraz v rukách talianskej polície. Z času na čas sa podobný prípad vandalizmu v talianskom Koloseu objaví. Odbory už v minulosti apelovali na úrady, aby na mieste bolo viac hliadok, ktoré by pamiatku chránili. Riaditeľka pamiatky však uviedla, že aj keď každý rok Koloseum navštívi vyše šesť miliónov turistov, podobných incidentov je iba hŕstka.

Viac o téme: VandalizmusRímTalianskoKoloseum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu