Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šok po ďakovnej omši za Orbána! VIDEO Žena (82) vytiahla nôž, demonštrantovi prekazila plány: Trestné stíhanie

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BUDAPEŠŤ - Minulý týždeň sa uskutočnila ďakovná omša v Budapešti pri príležitosti oslavy 60-tych narodenín premiéra Viktora Orbána. Pri farskom kostole Nanebovzatie Panny Márie v Budapešti sa však odohral incident, s ktorým nikto nepočítal. Staršia žena vytiahla vreckový nožík a prekazila plány demonštrantovi. Prípadom sa teraz zaoberá polícia.

Rozhovor s Tomášom Tarabom: Nevyzeralo to, že by to SNS „dala“ sama (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V posledný májový deň pri príležitosti osláv šesťdesiatych narodenín predsedu vlády sa konala ďakovná svätá omša vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Budapešti. Podľa informácií z maďarských médií sa však na scéne objavil opozičný aktivista, ktorý na Alžbetin most neďaleko kostola zavesil transparent, ktorý bolo vidieť priamo od brány kostola. Na transparente stálo: „Bože, zachráň nás pred zločineckým gangom Orbána!“

S mužom sa niekoľko ľudí snažilo komunikovať aby transparent zvesil, no staršia pani dokonca s úrazom na ruke pristúpila k mužovi s vreckovým nožíkom, neváhala a prerezala šnúru, ktorá transparent držala na mieste. Dokonca ženu podľa slov polície niektorí podporovatelia Orbána nabádali k útoku na muža. Policajné riaditeľstvo v Budapešti informovalo, že prípadom sa zaoberajú a žena je obvinená z vandalizmu. 82-ročná seniorka polícii uviedla, že nesúhlasila s nápisom na transparente.

Viac o téme: IncidentOmšaNarodeniny Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu