Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Túto hračku do vody sťahujú z trhu: Deväť detí museli ratovať lekári, nemáte ju náhodou doma?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ebay)

LONDÝN – V Spojených štátoch bola z predaja stiahnutá hračka pre deti pre riziko ublíženia na zdraví. Ide o plastového žraloka do kúpeľa, kvôli ktorému výrobca eviduje viac ako desať zranených detí. Výrobok je dostať aj u nás.

Výrobca ZURU v spolupráci s americkou komisiou pre bezpečnosť spotrebných produktov stiahol z trhu 7,5 milióna hračiek - ZURU Robotic Baby Shark, uvádza Dailymail. Hračku dostať zatiaľ v Austrálii, ale aj na Slovensku. Spoločnosť ZURU v správe uvádza, že pri použití vo vani alebo v bazéne sa deti môžu pošmyknúť, spadnúť alebo si sadnúť na plutvu z tvrdého plastu, ktorá má ostrý hrot. Spoločnosť dodala, že vie o dvanástich prípadoch zranených detí v dôsledku tejto hračky, pričom deväť z nich si vyžiadalo lekársku pomoc.

Túto hračku do vody
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ebay)

Hračka má dve verzie, jedna meria 18 cm, predáva sa v baleniach po jednom alebo po troch kusoch, druhá verzia má 12 cm a predáva sa po jednom, dvoch alebo po troch kusoch. Hračky sú v ružovej, modrej alebo žltej farbe. Každý, kto si kúpil túto hračku, by ju mal prestať používať a kontaktovať ZURU prostredníctvom ich webovej stránky a nahlásiť problém s produktom. Od marca 2023 spoločnosť vyrába verziu s mäkkou silikónovou hornou plutvou, ktorá nie je sťahovaná z trhu.

Viac o téme: Nebezpečné hračkyStiahnutie z trhuHračky do vody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu