Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Na trhu sa objavilo nebezpečné plávacie koleso: Deťom hrozí utopenie! Nejde o jediný problém

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR, Slovenská obchodná inšpekcia, Decathlon)

BRATISLAVA – V lete trávime pri vode a v nej viac času ako inokedy. Pri malých deťoch sa to často nezaobíde bez rôznych pomôcok na plávanie. Prirodzene sa spoliehame, že budú fungovať. Ukazuje sa však, že aj v tomto prípade môže dôjsť k zlyhaniu, ktoré môže vaše dieťa stáť život.

Známa značka športového náčinia, pomôcok a oblečenia Decathlon zákazníkov varuje pred používaním plávacieho kolesa pre deti Nabaiji. Konkrétne je problém s modelmi 8752138, 8752140 a 8752139. „S ohľadom na ochranu spotrebiteľov spoločnosť Decathlon SK s. r. o. preventívne vyzýva zákazníkov, ktorí si zakúpili vyššie uvedený výrobok, aby ho ďalej nepoužívali a priniesli ho späť do ktorejkoľvek predajne Decathlon,“ uviedli.

Na trhu sa objavilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia )

Spoločnosť Nabaiji si totiž všimla riziko prevrátenia dieťaťa. „Pri cúvaní môže hroziť riziko utopenia, nakoľko je dieťa pripútané a jeho hlava by mohla zostať pod vodou bez možnosti vrátiť hlavu späť do správnej polohy,“ vysvetlili. Stiahnutie sa vzťahuje na produkty zakúpené medzi 01.02.2023 a 23.06.2023. „V prípade, že si spotrebitelia spomenutý výrobok v danom období zakúpili, môžu ho priniesť späť do ktorejkoľvek predajne Decathlon, pričom im budú vrátené peniaze. Pokiaľ je to možné spoločnosť žiada spotrebiteľov o predloženie dokladu o kúpe alebo zákazníckej karty,“ dodali a zákazníkom sa ospravedlnili.

Problémová forma na pečenie

Plávajúce koleso však nie je jediný problematický výrobok na našom trhu. „Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dostal oznámenie o nevyhovujúcom výrobku na trhu v SR, silikónovej formy na pečenie na oriešky, od distribútora ALVARAK GROUP a.s., Kanadská 775, 391 11 Planá Nad Lužnicí, Česká republika, ktorý bol odobratý v obchodnej sieti,“ uviedli. Testovaná vzorka silikónovej formy totiž nespĺňa požiadavky ohľadom obsahu prchavých látok. Limit pre prchavé látky je 0,5 %, laboratórne zistená hodnota je však až 1,91 %.

Na trhu sa objavilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR)

Hygienici preto pristúpili k stiahnutiu výrobku z trhu. Nahlásený bude tiež do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF). „Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja,“ dodali.

Na trhu sa objavilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR)

Na trhu sa objavilo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR)

Viac o téme: DecathlonPlávacie kolesoForma na oriešky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu