Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šok v obľúbenom gréckom letovisku: Obrovský žralok len pár metrov od pobrežia! Chystajú sa tam aj stovky Slovákov

Mako rýchly Zobraziť galériu (2)
Mako rýchly (Zdroj: Reprofoto/Facebook Y.G.)

ZAKYNTHOS – Ďalší žralok v akcii. Potom, čo bol len pred pár týždňami celý svet svedkom toho, ako morský predátor len pár metrov od egyptskej pláže napadol a usmrtil mladého Rusa Vladimira, vystrašilo zviera aj turistov užívajúcich si voľno v obľúbenom gréckom letovisku. Žralok plával len kúsok od pobrežia.

O spozorovaní obrovského žraloka blízko ostrova Zakynthos, prehovoril pre grécke média miestny rybár. Ten napriek dlhoročným skúsenostiam videl v piatok žraloka v gréckych vodách vôbec po prvýkrát v živote. Zviera sa priblížilo k jeho lodi. „Nevedel som, o aký druh išlo, ale bol obrovský,“ povedal. Podľa jeho slov však nebol agresívny. „Naopak, bol pokojný a vedľa lodi plával ako delfín,“ uviedol muž.

 

Sharks in our waters

Posted by Yiannis Geladas on Thursday, June 22, 2023

Podľa odborníkov by malo ísť o žraloka mako, ktorý je najrýchlejším druhom, za hodinu dokáže prekonať až 70 kilometrov. Obvykle sa vyskytuje v hlbokých vodách a v blízkosti pláží ho často nevidieť.

Mako rýchly
Zobraziť galériu (2)
Mako rýchly  (Zdroj: Getty Images)

Nejde o jediný prípad. V piatok vystrašil žralok tiež turistov na severe Talianska v blízkosti prístavu Livorno. Taliansky denník Italy 24 uviedol, že by malo ísť, rovnako ako v Grécku, o žraloka mako. Dlhý mal byť tri metre.

Poplach spôsobil žralok aj v Španielsku, keď pred pár dňami vplával do prístavu na Menorke. Pre zmenu malo ísť zrejme o žraloka modrého. Pred mesiacom sa mal rovnaký druh žraloka vyskytnúť  pri blízkej pláži. Minulý týždeň vystrašil žralok aj rybárov na Malorke. Malo ísť o žraloka bielohrotého, alebo útesového. 

Viac o téme: ŽralokGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu