Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Grécku zadržali deväť ľudí podozrivých v kauze prevrátenej lode s migrantmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Hellenic Coast Guard via AP)

ATÉNY - V súvislosti s potopením lode prevážajúcej migrantov bolo zadržaných deväť Egypťanov, ktorí sú podozriví z pašovania ľudí. Pri prevrátení lode pri pobreží Grécka prišlo o život najmenej 78 osôb, uviedla vo štvrtok agentúra AFP.

Medzi zadržanými je aj kapitán tohto plavidla, uviedol pre AFP nemenovaný zdroj z gréckeho prístavu Kalamata, kde došlo k zadržaniu podozrivých. Dodal, že rybárska loď opustila Egypt bez pasažierov. Následne sa na ňu v líbyjskom prístavnom meste Tobruk nalodili migranti. Plavidlo malo namierené do Talianska. Medzinárodná organizácia pre migráciu má obavy, že počet obetí sa môže zvýšiť o stovky, keďže podľa nepotvrdených správ zverejnených gréckou vládou na lodi mohlo byť až 750 ľudí.

Grécko vyhlásilo pre tragédiu trojdňový štátny smútok

Migranti, ktorí námorné nešťastie v noci na stredu prežili, sú nateraz v prístave Kalamata. Z mora podarilo vytiahnuť 104 preživších. Vody západne od Peloponézskeho ostrova, ktoré sú jedny z najhlbších v Stredozemnom mori, prehľadávajú v súčasnosti dve hliadkovacie lode, vrtuľník a šesť ďalších lodí, uviedla hovorkyňa pobrežnej stráže. Grécko vyhlásilo pre tragédiu trojdňový štátny smútok.

Viac o téme: ZatknutiePodozrivíMigrantiGréckoPrevrátená loď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu