Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nákladná loď zachránila v Egejskom mori 68 migrantov v núdzi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY – Nákladná loď plaviaca sa v Egejskom mori zachránila 68 migrantov potom, ako sa ich plavidlo pri pobreží gréckeho ostrova Kalymnos dostalo do problémov. V pondelok ráno o tom informovali grécke médiá, informuje TASR na základe správy agentúr DPA a Reuters.

Loď vyplávala z tureckého pobrežia, uvádza grécka televízna stanica MEGA s odvolaním na tureckú pobrežnú stráž. Nikto z pasažierov sa nezranil. Ako prvá údajne zachytila volanie o pomoc ruská vojnová fregata triedy Admirál Gorškov a následne asistovala aj pri ich záchrane, informuje agentúra Reuters s odvolaním na web ruského ministerstva obrany. Informáciu sa však nepodarilo overiť z ďalších zdrojov.

Minulý týždeň sa utopilo asi 500 ľudí neďaleko južného Grécka

Grécka pobrežná stráž následne všetkých migrantov previezla z nákladnej lode na susedný ostrov Leros, kde sa nachádza registračný tábor pre utečencov a nelegálnych migrantov. Prevádzači často podnikajú nebezpečné výpravy z Turecka a severnej Afriky do členských štátov EÚ, ako sú Grécko, Cyprus a Taliansko. Minulú stredu sa asi 500 ľudí utopilo, keď sa v medzinárodných vodách neďaleko južného Grécka potopila rybárska loď.

Viac o téme: Nákladná loďMigrantiEgejské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu