Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Komplikovaná situácia v Paríži počas dopravnej špičky: Cestujúci zostali v metre zablokovaní!

(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Prevádzkovateľ parížskeho metra sa v stredu ospravedlnil stovkám pasažierov, že ich vlaky zostali zablokované pod zemou počas dopravnej špičky. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Päť vlakov na rušnej linke 4 uviazlo od 19.25 h SELČ medzi dvoma stanicami. Výkonný riaditeľ štátnej dopravnej spoločnosti RATP Jean Castex požiadal o vnútorné vyšetrovanie príčin "výnimočného prípadu", uviedla RATP. Užívatelia sociálnych médií zdieľali zábery cestujúcich natlačených vo vozňoch v dusnom vzduchu a sparne. Mali viditeľne obavy o svoje malé deti a starších ľudí vo vagónoch.

Pasažierov museli evakuovať

Pasažierov nakoniec evakuovali, informovala RATP. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie, ako ľudia kráčajú tunelmi do nasledujúcej stanice. "RATP sa ospravedlňuje. Hlboko ľutuje tento incident a jeho dôsledky pre cestujúcich. Robí všetko, čo je v jej silách, aby im čo najviac pomohla," uviedla prevádzkujúca spoločnosť.Parížske metro je jedným z najstarších mestských dopravných systémov na svete a objavilo sa už v mnohých kultových filmoch.  

Je doprava pripravená na prílev cestujúcich v roku 2024?    

Cestujúci sa však sťažujú na preplnenosť a zastaranú infraštruktúru. Silnejú tiež obavy, že dopravný systém nebude schopný zvládnuť prílev návštevníkov na letných olympijských hrách v Paríži v roku 2024. Snahy o modernizáciu metra však napredujú a linku 4 postupne automatizujú na systém bez vodičov. Prezident Emmanuel Macron vlani za šéfa spoločnosti RATP vybral Castexa, ktorý bol premiérom počas väčšiny obdobia pandémie koronavírusu a má povesť likvidátora problémov. Jeho úlohou je napraviť ťažkosti štátnej dopravnej spoločnosti, ktorá prevádzkuje parížske metro.

Viac o téme: CestujúciMetroParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu