Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozhovor s Putinom prerušilo nečakané cinknutie a pád lyžičky: VIDEO Ten mal od strachu čo robiť!

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Gavriil Grigorov)

MOSKVA - V utorok sa uskutočnil rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Odpovedal na otázky ruských propagandistov a vojnových spravodajcov. Rozhovor, ktorý vysielala aj štátna televízia však prerušilo nečakané cinknutie a pád lyžičky z vedľajšieho stola.

Podľa ruského prezidenta prebieha ukrajinská protiofenzíva vo veľkom a Ukrajinci používajú aj vycvičené zálohy. Putin ubezpečil spravodajcov, že ukrajinská vojna nedocielila podľa nich žiadne úspechy na fronte, ba práve naopak, utrpela ťažké straty. „Pre nás je to dobré. Nebudem spomínať ľudské straty. To nechajme na ministerstvo obrany. Nech ich spočítajú. Ale štruktúra strát pre Ukrajincov nie je výhodná,“ povedal v rozhovore Putin. Dokonca uviedol, že z personálneho hľadiska by protiofenzíva mohla byť pre nich „katastrofálna“, informoval český denník forum24.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 475 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Zároveň odmietol dodatočnú mobilizáciu v Rusku, ako aj určenie termínu, kedy sa odvedenci majú vrátiť domov k svojim rodinám. Podiel na zničení Kachovskej priehrady však zásadne poprel. Z havárie viní ukrajinské bombardovanie systémom HIMARS, a upresnil, že z jeho pohľadu to pre ukrajinské sily nebolo vôbec výhodné, lebo im to zabránilo v postupe a útočení v postihnutej oblasti.

Počas celého rozhovoru pôsobil Putin podľa odborníkov veľmi uvoľneným dojmom. Jeho nečakaný pokoj prerušilo iba cinknutie lyžičky, ktorá jednému z hostí spadla na zem. Nepríjemný moment zachytili aj kamery a video zverejnil na sociálnych sieťach aj poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Geraščenko, podľa ktorého Putina nečakaný zvuk poriadne vyľakal a mal čo robiť, aby sa vrátil k podstate a rozhovoru.

Viac o téme: PutinMoskvaUkrajinaUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu