Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v Brne: V centre sa strhla masová bitka Rómov a Ukrajincov, začalo sa to nevinne

Pri incidente muselo zasahovať niekoľko hliadok polície. Zobraziť galériu (2)
Pri incidente muselo zasahovať niekoľko hliadok polície. (Zdroj: Facebook/Adam Eda Zemek, screenshot)

BRNO - Polícia v Brne musela rozohnať v pondelok večer bitku pred tamojšou radnicou. Podľa svedkov vypukol konflikt medzi Rómami a Ukrajincami. Medzi oboma skupinami vládne napätie po sobotňajšom incidente, pri ktorom zaútočil Ukrajinec na Róma nožom. Ten zraneniam podľahol. V pondelok sa počas bitky nikto nezranil.

O bitke informoval na Facebooku brnenský zastupitel Adam Zemek. Zdieľal video s popiskom „Skupina asi 15 naštvaných ľudí údajne napadla dvoch Ukrajincov a začali tiež demolovať vybavenie priľahlej záhradky“.

Policajti zostali zakliesnení na železničnom priecestí (Zdroj: Facebook/24opole)

Ako však zistil portál novinky.cz, v pondelok nešlo o pomstu, pretože do bitky boli zapojení aj ľudia, ktorí nie sú príslušníkmi žiadnej zo skupín. Pri útoku ale zazneli výkriky proti národnosti napadnutých ľudí.

Na miesto incidentu dorazilo niekoľko hliadok polície. „Okolo pol ôsmej večer sme prijali oznámenie o skupine 20 ľudí na Dominikánskom námestí, ktoré sa údajne prejavovalo veľmi emotívne a niektorí z prítomných vraj dokonca hádzali stoličkami. Mladý muž mal obavy, že sa medzi sebou aktéri sporu napádajú. Na miesto dorazilo päť hliadok strážnikov, ktorí asistovali polícii,“ povedal pre novinky.cz hovorca strážnikov Jakub Ghanem.

Dráma v Brne: V
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Policajný hovorca Pavel Šváb českému portálu povedal: „Pri incidente sme zadržali tri osoby, jednu z nich sme museli neskôr prepustiť vzhľadom na to, že išlo o mladistvého. Ohľadom tohto prípadu sme na začiatku vyšetrovania, takže vyhodnocujeme kamerové záznamy, vypočúvame svedkov a robíme ďalšie štandardné úkony. Zatiaľ vec riešime ako výtržníctvo a poškodenie cudzej veci.“

V Brne vládne napätie po sobotňajšom konflikte, ktorý vypukol cestou na ohňostroj. Muž ozbrojený nožom tam napadol dvoch ľudí. Tých museli s poraneniami odviezť do nemocnice. Jeden napadnutý muž zraneniam podľahol. Útočníka chytili a zadržali. Je u neho podozrenie z vraždy. Útočník mal byť Ukrajinec a napadnutý Róm.

Viac o téme: BitkaIncidentPolícia RómoviaBrnoUkrajinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu