Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Holanďan vo Francúzsku smrteľne postrelil 11-ročnú Britku a zranil jej otca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RENNES - Francúzska polícia vzala do vyšetrovacej väzby 71-ročného Holanďana, ktorý v sobotu v departemente Finistere smrteľne postrelil 11-ročnú Britku a vážne zranil jej otca. Vo vyšetrovacej väzbe skončila aj manželka útočníka, informovala agentúra AFP.

K incidentu došlo v sobotu večer v dedine Saint-Herbot, ktorá leží neďaleko bretónskeho mesta Quimper v departemente Finistere na severozápade Francúzska. Polícia nateraz nepozná motív streľby, ale "zdá sa, že medzi oboma susedmi už niekoľko rokov prebiehal spor o pozemok susediaci s ich nehnuteľnosťami."

Streľba cez živý plot

Policajný zdroj pre agentúru AFP uviedol, že sused vystrelil z pušky cez živý plot a potom sa s manželkou stiahol do svojho domu.

Prokurátorka mesta Quimper Carine Halleyová v pondelok informovala, že útočník smrteľne zranil 11-ročné dievča a postrelil jej 52-ročného otca, ktorý utrpel život ohrozujúce zranenia. Život zranenej 49-ročnej matky dievčaťa nie je ohrozený. Druhé - osemročné - dievča vyviazlo bez zranení, ale utrpelo šok. Bola to však práve ona, kto po streľbe zalarmoval susedov, keď sa k nim utekala skryť.

Test na drogy bol pozitívny

Agentúra AFP uviedla, že 71-ročný muž strieľal z pušky. V jeho dome sa pri policajnej prehliadke našli najmenej dve zbrane. Podľa francúzskych médií mal muž pozitívny test na drogy.

Britská rodina sa do dedinky Saint-Herbot, ktorá má približne desať celoročných obyvateľov, presťahovala pred necelými piatimi rokmi. Žena bola opatrovateľkou chorých, muž pracoval z domu a staral sa o svoje pozemky. Staršie z dievčat navštevovalo prvý stupeň strednej školy v neďalekom meste Huelgoat, kde v pondelok zriadili psychologickú poradňu pre študentov i učiteľov.

Viac o téme: StreľbaZranenieUsmrtenieFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu