Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Hrozná tragédia! Pri prevrátení autobusu so svadobčanmi zomrelo 10 ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

CANBERRA – Najmenej desať ľudí zahynulo pri nehode autobusu so svadobčanmi na východe Austrálie. Došlo k nej vo vinohradníckej oblasti severne od Sydney v noci na pondelok, informovali miestna polícia a médiá. TASR správu prevzala od agentúry AP.

Aktualizované 10:08 Austrálska polícia vzniesla obvinenia z nebezpečnej jazdy voči vodičovi autobusu, ktorý sa v nedeľu prevrátil v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Pri nešťastí zahynulo najmenej desať osôb. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP. Polícia 58-ročného muža zatkla a vzniesla voči nemu obvinenia v desiatich bodoch. V utorok sa má postaviť pred súd. Prepustenie na kauciu úrady zamietli.

Autobus so skupinou približne 40 ľudí, ktorí sa vracali zo svadby, sa v hmlistom počasí prevrátil na kruhovom objazde v meste Greta pred polnocou miestneho času. Do nemocníc previezli ďalších 11 zranených, niektorých vrtuľníkom. Polícia oznámila, že do nemocnice vzali aj 58-ročného vodiča na povinné testy. Oblasť, kde k nehode došlo, je podľa vyjadrenia miestneho predstaviteľa významnou svadobnou a turistickou destináciou v Hunter Valley, najstaršom vinohradníckom regióne Austrálie.

FOTO Hrozná tragédia! Pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

Viac o téme: SvadbaAutobusPrevrátenieSvadobčaniaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu