Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Scéna ako z akčného filmu: Slováci vyčíňali v obľúbenom letovisku! Neuveriteľné, čo stvárali a na koho si trúfli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HVAR – Dovolenková sezóna sa ešte ani poriadne nerozbehla a v jednom z obľúbených chorvátskych letovísk už Slováci narobili peknú hanbu. Okrem toho, že napadli 56-ročného muža, po privolaní pomoci zaútočili aj na mužov zákona. Medzi násilníkmi bola jedna žena. Čaká ich súdne pojednávanie.

archívne video

Pozor na online svet: Polícia upozorňuje na určité ohrozenia (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

V sobotu 3. júna okolo 15:50 došlo v Starom Grade na chorvátskom ostrove Hvar k fyzickému útoku, ktorého sa dopustila skupina občanov zo Slovenska. Tí si prenajali motorový čln, no kúsok od brehu začali na ňom vyvádzať. Informuje o tom index.hr. Miestnemu prenajímateľovi sa to nepozdávalo, preto žiadal o jeho vrátenie. Reakcia bola ako zo zlého sna. Skupina Slovákov ho fyzicky napadla.

Podľa vyjadrenia polície PU Split-Dalmácia napadli občana Chorvátska dvaja muži a jedna žena "Pred konfliktom si traja cudzí občania Slovenska prenajali čln od 56-ročného muža, ktorý keď zbadal, že sa kĺžu pred z brehu, vyzval ich, aby priplávali a vrátili loď. Počas diskusie o vrátení peňazí 34-ročný cudzinec sotil do poškodeného, ktorý následne začal utekať. Skupina Slovákov ho však dostihla a napadli jeho aj ďalších dvoch ľudí," uvádza sa v policajnej správe. 

Policajta kopal do hrude 

Po hlásení udalosti vyrazila na miesto činu policajná hliadka. Cudzinci údajne odmietali spolupracovať. Keď ich muži zákona vyzvali druhý raz, aby s násilnosťami prestali, 29-ročný cudzinec rukami odstrčil policajta, ktorý spadol na zem. Po tomto čine zadržala hliadka všetky tri osoby. Mladík (29) však naďalej kládol odpor. Pri nástupe do policajného auta kopal muža zákona do hrude. Okrem policajta zranil aj seba, ale odmietol ošetrenie.

Scéna ako z akčného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Obvinenia 

Na policajnú stanicu boli predvedení traja občania Slovenskej republiky. Išlo o dvoch mužov (34 a 29) a jednu ženu (25), ktorá sa tiež aktívne zapojila do fyzického napádania muža na pláži. Pri zadržaní dokonca vulgárne nadávala policajtom. Vyšetrovatelia dospeli k názoru, že muž (29) sa dopustil trestného činu nátlaku na úradnej osobe a preto putoval do cely predbežného zadržania. Ďalší dvaja Slováci boli obvinení z priestupku porušovania verejného poriadku a pokoja. Čaká ich pojednávanie na mestskom súde. 

Viac o téme: NapadnutiePolícia SlováciHvarKrimiChrvátskoStarý Grob
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu