Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chorvátsko má prvú kauzu sezóny! Žena nahlásila turistky v plavkách, využila nový zákon proti nahote

Turistky sa opaľuju v centre Splitu. Za podobný kúsok hrozí mastná pokuta Zobraziť galériu (2)
Turistky sa opaľuju v centre Splitu. Za podobný kúsok hrozí mastná pokuta (Zdroj: Facebook/Žana Krželj)

SPLIT – Koniec minulého týždňa bol na Slovensku slnečný a teplý. Teploty sa priblížili k 20 stupňom. V chorvátskom Splite bolo zrejme ešte teplejšie, pretože niektorí sa rozhodli opaľovať sa na jarnom slnku. Podľa nových zákonov je to však zakázané.

archívne video

Vyskúšali sme si lovenie hľuzoviek v Chorvátsku: Za hodinu nález v hodnote 1000 eur! (Zdroj: Topky.sk)

Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory. Sú na nej odfotené dve slečny, ktoré sa opaľujú v Splite na jarnom slnku. Všetko by bolo v poriadku, nebyť opatrení, ktoré boli prijaté vo väčšine chorvátskych miest ešte v minulom roku. Informuje o tom web 24sata.

Nielen plavky 

Turistická sezóna v Chorvátsku bude do značnej miery ovplyvnená aj novými pravidlami, na ktoré si budú musieť zvyknúť najmä turisti. Problém je v tom, že podľa novej vyhlášky o obecnom poriadku, že polícia má právo pokutovať sumou 150 eur každého, kto pije na verejnosti alkohol, alebo sa prechádza po meste len v plavkách alebo spodnej bielizni. 

Chorvátsko má prvú kauzu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Žana Krželj)

Ochrana 

V Splite boli údajne tieto pravidlá zavedené kvôli turistom, ktorí si zvyknú niekedy až priveľmi vyhodiť z kopýtka. Dve slečny na fotografii sa celkom evidentne opaľujú na verejnom priestranstve mimo pláže. Nebolo však policajta, ktorý by ich pokutoval. Na Facebooku sa preto rozbehla diskusia. Niektorí píšu, že takéto správanie by sa malo trestať, iní sú názoru, že opaľovanie na nábreží je úplne v pohode. Autor fotografie sa vyjadril nasledovne: "Problém tu vidia len tí, ktorí toto mesto naozaj milujú a rešpektujú všetky pravidlá, ktoré tu platia." Dubrovník zaviedol podobné opatrenia v auguste 2022.

Viac o téme: AlkoholPokutyOpatreniaPlavkyZákonyChorvátskoSplit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu