Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Judit Vargová rozhodla o vydaní brazílskeho priekupníka drog do Belgicka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Brazílskeho drogového dílera Sérgia Roberta de Carvalha zatknutého v Maďarsku vydajú do Belgicka. Rozhodla o tom maďarská ministerka spravodlivosti Judit Vargová. S odvolaním sa na brazílske médiá to v utorok uviedol server rtl.hu, podľa ktorého Brazílčana prevezú letecky do Bruselu v nedeľu ráno, informuje spravodajca v Budapešti.

Server pripomína, že maďarský Odvolací súd hlavného mesta v máji súhlasil s vydaním muža prezývaného "brazílsky Pablo Escobar". O extradičnom zatknutí a podmienkach na vydanie rozhodol v marci budapeštiansky súd, čo potvrdil v druhostupňovom konaní Odvolací súd hlavného mesta 15. mája. 

Najhľadanejší drogový díler

Carvalho je považovaný za jedného z najhľadanejších drogových dílerov sveta a o jeho vydanie požiadali okrem Brazílie aj Belgicko a Spojené štáty. Maďarská polícia vlani 22. júna potvrdila, že v rámci medzinárodnej spolupráce vypátrala a zadržala 54-ročného nebezpečného ozbrojeného zločinca, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač. Carvalho bol podľa brazílskej polície na úteku vyše roka.

Viac o téme: DrogyPriekupníkBelgickoJudit Vargová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu