Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Európske krajiny chcú zatvoriť "brány" pre pašovanie drog do Európy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Sakchai Lalit)

ANTVERPY - Ministri vnútra šiestich členských štátov EÚ sa v pondelok zišli v belgickom meste Antverpy a rokovali o kontrole nákladných kontajnerov a ďalších otázkach v súvislosti s pašovaním drog cez hlavné prístavy západnej Európy.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová uviedla, že takéto vstupné "brány" pre dovoz drog do Európy treba zatvoriť. Ďalšími účastníkmi stretnutia boli ministri Francúzska, Talianska, Španielska, Belgicka a Holandska. Pri májovej razii voči talianskej zločineckej organizácii 'Ndrangheta bolo vo viacerých krajinách zatknutých približne 150 osôb podozrivých z členstva v kalábrijskej mafii. Nemecký poslanec Sebastian Fiedler po razii uviedol, že 'Ndrangheta je zodpovedná za "zaplavenie" krajiny kokaínom.

 Nová nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová
Zobraziť galériu (2)
Nová nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová  (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

Belgicko je už niekoľko rokov jedným z najdôležitejších centier obchodovania s drogami v Európe a v dôsledku toho tam kriminalita súvisiaca s drogami prudko vzrástla. Šestica štátov chce spoločným konaním zabrániť, aby zločinci pre zvýšené kontroly nepresunuli svoje aktivity do iných prístavov.

Viac o téme: BrányDrogyZatvorenieKrajinyEurópaPašovanie drog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu