Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Šialený útok v parku: Muž dobodal nožom štyri detí!

Muž zaútočil na deti nožom. Zobraziť galériu (2)
Muž zaútočil na deti nožom. (Zdroj: bfmtv.com/screenshot)

ANNECY - Štyri deti a jedného dospelého zranil vo štvrtok nožom útočník v parku v meste Annecy na východe Francúzska. Podľa francúzskych médií polícia útočníka zatkla. Tri osoby sú v kritickom stave.

Polícia potvrdila, že pravdepodobného páchateľa útoku v meste vo francúzskych Alpách zadržala. Zranené deti sú vo veku okolo troch rokov. Presné okolnosti útoku v parku v blízkosti jazera ani informácie o možnom motíve neboli bezprostredne známe. Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti Twitter ocenil "veľmi rýchly zásah" poriadkových síl.

K útoku došlo pred 10.00 h SELČ, spresňuje agentúra AFP. Na miesto incidentu odcestovala aj francúzska premiérka Élisabeth Borneová. 

Francúzske médiá zverejnili zábery útočníka

Jeden zo svedkov uviedol pre francúzsky web francebleu.fr, že muž hovoril po anglicky a útočil iba na malé deti. "Zrejme to bol jeho cieľ, snažili sme sa ho odohnať a potom odišiel," dodal svedok incidentu.

Podľa svedkov, s ktorými hovorila televízia BFM TV, sa po útoku pokúsil z ihriska utiecť a napadol staršiu osobu, kým ho rýchlo zadržala polícia.

Ako vo štvrtok ráno uviedla polícia pre nemeckú tlačovú agentúru, údajného páchateľa zatkli. Má ísť o 45-ročného žiadateľa o azyl zo Sýrie Abdalmasiha H. (32), ktorý nebol polícii známy. Muž mal na sebe turban, uvádzajú francúzske médiá. V apríli mu bol vo Švédsku udelený štatút utečenca, dozvedela sa BFMTV od policajného zdroja. 

Vysielateľ BFMTV uviedol, že napadnuté deti mali len okolo troch rokov.  Podľa neoverených informácií sú dve deti a jeden dospelý v kritickom stave.

Bilancia útoku v Annecy sa zmenila. Podľa prefektúry sa dnes ráno v parku na poludnie zranili nožom štyri deti a dvaja dospelí.

"Úplne zbabelý útok dnes ráno v parku v Annecy. Deti a jeden dospelý sa ocitli medzi životom a smrťou," uviedol na twitteri prezident Emmanuel Macron. "Národ je v šoku. Myslíme na ne, na ich rodiny a záchranné zložky," dodal.

Viac o téme: NôžDetiútočníkFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu