Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vyprážaný syr len pre bohatých? Chorvátsko prikúrilo cenu obľúbenej turistickej pochúťky! Neuveriteľné, koľko pýtajú

(Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB - Obľúbená destinácia pre mnohých Slovákov ale aj Čechov avizuje postupné zdražovanie. Začalo to spoplatneným spŕch na plážach, pokutami za pitie alkoholu mimo reštauračných zariadení, ale aj kopčekom zmrzliny za 4 eurá. Tentokrát sa českí turisti začali sťažovať na začiatok sezóny v Chorvátsku s obľúbenou pochúťkou z reštaurácie za neúnosnú cenu.

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

Predčasní dovolenkujúci hlásia z Chorvátska výrazné zdražovanie. Aj keď ubytovanie je za ceny porovnateľné z minulých rokov, turisti sa sťažujú na vysoké ceny za alkohol, príplatky za klimatizáciu v ubytovaní, a zdražovanie v reštauráciách. Podľa portálu PrahaIN.cz a informácií priamo od českých turistov sa cena za obľúbenú turistickú pochúťku, ktorou je tradičný vyprážaný syr vyšplhala už na 15 eur za jednu porciu. Jeden z turistov uviedol, že ich táto skutočnosť poriadne rozhorčila, pretože je to ich najobľúbenejšie jedlo. Turisti sa tak obávajú, že si obedy alebo večere v reštauráciách už nebudú môcť dovoliť.

Porovnanie urobili aj na vzorke potravín zo supermarketov a zistili, že ceny sú s Českou republikou porovnateľné. Najvyššie ceny za potraviny sú tradične v najviac turisticky exponovaných miestach a najmenej zaplatíte v supermarketoch na okraji miest. K českej tradícii a vyprážanému syru majú však domáci svoj názor. „Vyprážaný syr vám urobia všade, aj keď ho nemajú na jedálnom lístku, pretože na tom najviac zarobia. Česi ho chcú, preto je drahší. Žeby ale chorvátska gastronómia stále na tejto hrôze, tak to určite nie je,“ prezradil českej redakcii PrahaIN.cz jeden z prenajímateľov apartmánu v Chorvátsku.  

Viac o téme: LetoTuristiChorvátskoZačiatok sezóny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu