Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výbuch na základni palestínskych militantov si vyžiadal päť obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twiiter/@nexta_tv)

BEJRÚN - Pri výbuchu na východe Libanonu prišli v stredu o život piati bojovníci prosýrskej palestínskej militantnej skupiny Ľudový front za oslobodenie Palestíny - Hlavné veliteľstvo (PFLP-GC). TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Hovorca PFLP-GC obvinil z výbuchu Izrael, ktorý podľa neho v noci na stredu podnikol útok na základňu Kusaja ležiacu pri sýrskych hraniciach. Izrael však poprel účasť na incidente a podľa nemenovaného zdroja agentúry AFP došlo k výbuchu nešťastnou náhodou.

Archívne video: V kauze výbuchu na Krymskom moste zadržala FSB osem podozrivých

V kauze výbuchu na Krymskom moste zadržala FSB osem podozrivých (Zdroj: Facebook/Ігор Мосійчук )

"V sklade zbraní na základni vybuchla stará raketa a piati bojovníci boli zabití," uviedol zdroj z oblasti libanonskej bezpečnosti. "Boli zabití piati bojovníci. V súčasnosti nemáme o operácii viac informácií," uviedol hovorca PFLP-GC, ktorý z výbuchu obvinil Izrael.

Hovorkyňa izraelskej armády však pre AFP uviedla, že nešlo o aktivitu Izraelských obranných síl. PFLP-GC, ktorý sídli v sýrskom Damasku a je blízko napojený na sýrsku vládu a jej hlavného spojenca v Libanone, hnutie Hizballáh, má základne v Libanone na východe údolia Bikáa. Základňa Kusaja sa zrejme stala cieľom útoku izraelskej armády aj v auguste 2019.
 

Viac o téme: VýbuchObeteMŕtviLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu