Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hľadaný podozrivý z účasti na vražde Slováka sa prihlásil na polícii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

BUDAPEŠŤ - Muž podozrivý z účasti na vražde slovenského podnikateľa Tibora Szűcsa z obce Číčov v okrese Komárno, na ktorého vydala maďarská polícia medzinárodný zatykač, sa v piatok prihlásil na polícii v Győri. S odvolaním sa na internetové vydanie denníka Magyar Nemzet o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Hľadaným bol 44-ročný Gergely Sárkőzi, ktorého v priebehu dňa polícia vypočúvala, píše denník. Maďarskí a slovenskí policajti v utorok v Budapešti spoločne informovali o tom, že objasnili vraždu slovenského podnikateľa. Maďarská polícia vtedy oznámila, že vydala medzinárodný zatykač na Gergelya Sárkőziho, pričom troch ďalších podozrivých už zadržali. Ide o troch občanov SR, dvoch zadržali na Slovensku a jedného v Maďarsku.

archívne video 

V luxusnej vile v Bratislave našli telo muža, má ísť o známeho podnikateľa (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Totožnosť potvrdila pitva

Podnikateľ naposledy telefonoval 2. mája v obci Trávnik v okrese Komárno, následne ho rodina nahlásila ako nezvestného. Jeho zhorené auto našli 3. mája pri meste Pápa na severozápade Maďarska. Zakopané telo zavraždeného vypátral policajný pes 12. mája. Totožnosť podnikateľa potvrdila pitva. Riaditeľ odboru Západ NAKA Rudolf Patka v utorok uviedol, že slovenská polícia vedie trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy, ktorá sa stala 2. mája. Na mieste vraždy, v rodinnom dome, boli zaznamenané najdôležitejšie biologické stopy, ale našli sa aj dôkazy súvisiace s použitou zbraňou a nábojom.

Vo vyhorenom aute našli 200-litrový sud, v ktorom bol pravdepodobne benzín. Maďarská polícia v tejto súvislosti začala vyšetrovanie pre podozrenie z vraždy a zadržala jedného podozrivého, spresnil riaditeľ maďarskej Divízie ochrany života a cieľového pátrania Pohotovostnej polície Národnej kancelárie vyšetrovania (KR NNI) Gábor Hiripi. Riaditeľ KR NNI Áron Jeney v utorok varoval, že hľadaný Gergely Sárkőzi je na úteku, má zbraň a je nebezpečný. Jeney mu vtedy adresoval výzvu, aby sa čo najskôr vzdal.

Viac o téme: VraždaPodozrivýPolícia MaďarskoTibor Szűcs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu