Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Suezskom prieplave zastavila premávku loď: Uviazla a konečne sa ju podarilo vyslobodiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/©Maxar Technologies via AP)

KÁHIRA - V Suezskom prielive v Egypte dnes uviazla nákladná loď, ktorá blokuje dopravu na jednej z najvyťaženejších vodných ciest na svete. Loď plávajúca pod hongkongskou vlajkou sa nedarí vyslobodiť, v rade za ňou už stoja štyri ďalšie plavidlá. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na prevádzkovateľa prieplavu Leth Agencies a námorné radary.

Nákladnú loď, ktorá dnes skoro ráno uviazla v Suezskom prielive, sa podarilo vyslobodiť. Píše to agentúra Reuters s odvolaním sa na špecializovanú spoločnosť Leth Agencies, ktorá sa zaoberá lodným tranzitom v kanáli. Podľa správy kanála sa premávka na jednej z najvyťaženejších vodných ciest na svete obnoví po odtiahnutí plavidla.

"Loď Xin Hai Tong 23 uviazla na kilometri 159," uviedla na twitteri Leth Agencies. "Zostali za ňou štyri plavidlá z skorého ranného konvoja a navyše skupina lodí, ktorá mala podľa plánu vplávať do Suezského prieplavu zhruba o 06: 00 (05: 00 SELČ)," uviedol správca kanála a dodal, že na vyslobodení plavidla pracujú remorkéry.

Loď dlhá takmer 190 metrov vyplávala z prístavu v Saudskej Arábii a je určená na prepravu voľne loženého tovaru, píše Reuters. Kvôli silnému vetru v roku 2021 uviazla v Suezskom prielive obrovská kontajnerová loď Ever Given, ktorá na šesť dní zastavila prevádzku v oboch smeroch a narušila celosvetový obchod.

Viac o téme: LoďPremávkaUviazlaEgyptSuezský prieplavHongkongská vlajka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu