Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrteľný šok na ceste loďou: Telo mŕtveho pasažiera sa rozkladalo v palubnej chladničke na nápoje

Muž zomrel na výletnej lodi.
Muž zomrel na výletnej lodi. (Zdroj: Twitter/News News News, Ari Gómez)

MIAMI - Luxusná plavba sa stala pre rodinu Roberta L. Jonesa nočnou morou: Po tom, čo Američan zomrel na mori, telo 79-ročného muža napchali do chladničky a nechali zhniť.

Plavba je dovolenkovým zážitkom, na ktorú mnohí ľudia šetria pol života – no keď sa sen o luxusnej plavbe po mori konečne splní, nie je zaručené, že na plavbu budú navždy spomínať ako na pozitívny zážitok. V prípade Marilyn Jonesovej, ktorá sa v auguste 2022 vydala na plavbu na lodi „Celebrity Equinox“ so svojím manželom Robertom L. Jonesom,  sa stal presný opak: 78-ročná žena nielenže stratila manžela na výlete loďou, no prežila po smrti 79-ročného muža peklo na zemi, ktoré teraz musí objasniť súd.

Výletná loď Norweigan Cruise Line pri Mexickej riviére (Zdroj: Norweigan Cruise Line)

Cestujúci na výletnej lodi zomrel počas plavby

Marilyn a Robert L. Jonesovi, ktorí boli manželmi už 55 rokov, sa v lete 2022 vydali na plavbu po Karibiku. 79-ročnému mužovi sa však stal osudným smrteľný infarkt na palube výletnej lode „Celebrity Equinox“, ktorú prevádzkuje lodná spoločnosť Celebrity Cruises. Smútiaca vdova bola posádkou ubezpečená, že telo Roberta L. Jonesa bude riadne vychladené, kým sa loď nevráti na Floridu, do domovského štátu Marilyn a Roberta L. Jonesových. Pre pozostalých na mori sú výletné lode bežne vybavené chladenými komorami na mŕtvoly.

Telo cestujúceho napchané do chladničky na nápoje 

Ale namiesto toho, aby bolo telo zosnulého v márnici výletnej lode, bol Robert L. Jones umiestnený do chladničky, ktorá sa bežne používa na chladenie nápojov pre hostí výletných plavieb. Priechodná chladiaca komora nebola navrhnutá na profesionálne uskladnenie mŕtvoly – v dôsledku toho proces rozkladu tela rýchlo napredoval. Keď loď dorazila na Floridu šesť dní po smrti Roberta L. Jonesa a zamestnanci pohrebného ústavu boli pripravení vyzdvihnúť zosnulého, rozsah tragédie sa ukázal byť zjavný.

Podľa obžaloby personál lode ponúkol vdove dve možnosti. Prvá hovorila o tom, že pozostatky vyložia v Portoriku, druhou možnosťou bolo uloženie tela do lodnej márnice. Žene však "zabudli" povedať, že chladiarenský box určený na takéto prípady na lodi nefungoval. Kvôli hroziacim nákladom na prepravu mŕtvoly do USA sa vdova rozhodla pre druhú možnosť.

Mŕtvola sa nafúkla a zozelenela

Podľa očitých svedkov telo nebožtíka už zozelenelo a v dôsledku hniloby sa začalo nadúvať. Príbuzným Roberta L. Jonesa preto odopreli pohrebný obrad pri otvorenej rakve – aj to bolo výslovným želaním pozostalých, aby sa takto rozlúčili so zosnulým, ako to bolo v rodine po generácie zvykom.

Po traumatickom zážitku z plavby sa Marilyn Jonesová spolu so svojimi dvoma dcérami a tromi vnúčatami obrátila na súd proti lodnej spoločnosti Celebrity Cruises. Podľa medializovaných informácií požadujú pozostalí Roberta L. Jonesa ako odškodné milión amerických dolárov za duševné utrpenie, ktoré ich postretlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu