Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VOJNA na Ukrajine Deň štyristopäťdesiaty (17. mája 2023)

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

KYJEV - Ukrajina v stredu poprela tvrdenie Ruska, že ruská hypersonická strela Kinžal v utorok počas leteckého útoku na Kyjev zničila raketový systém protivzdušnej obrany Patriot. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters a portál britského denníka The Guardian. Situáciu sledujeme ONLINE:

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Súhrn vojny na Ukrajine - deň  č. 447

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 447 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

21:05 Kirgizský súd udelil desaťročný väzenský trest mužovi, ktorý vo vojne na Ukrajine bojoval na strane Ruska. TASR informuje na základe stredajšej správy agentúry AFP. Verdikt bol vynesený v období, keď sa Moskva pokúša zintenzívniť nábor bojovníkov z ázijských bývalých sovietskych republík.

20:34 Pri Bakhmute zahynul bieloruský bojovník práporu „Volat“ a štyria sú nezvestní. Podľa oficiálnej správy pluku Kastuś Kalinoŭski utrpel prápor „Volat“ pluku Kastuś Kalinoŭski straty počas operácie pri Bakhmute.

20:31 Poškodenie systému protivzdušnej obrany Patriot po ruskom raketovom útoku z utorka rána na oblasť v okolí Kyjeva je minimálne. Pre americkú spravodajskú televíziu CNN to uviedli traja americkí predstavitelia, pričom jeden z nich označil poškodenie za "malé".

20:13 Po opätovnom predĺžení platnosti dohody o vývoze ukrajinského obilia cez prístavy v Čiernom mori bude pokračovať práca na problémových otázkach. V stredu to uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová, informuje TASR na základe správy agentúr AFP a RIA Novosti.

19:30 Japonsko zrejme od júna poskytne zdravotnú starostlivosť niekoľkým raneným ukrajinským vojakom. Ošetrovať ich budú v ústrednej vojenskej nemocnici v Tokiu. Japonsko takto snaží preukázať podporu Ukrajine pred trojdňovým summitom G7 v Hirošime, ktorý sa začína v piatok. S odvolaním sa na svoje zdroje to v stredu napísal japonský spravodajský web Kyodo News, informuje TASR.

18:51 Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba počas schôdzky s osobitným čínskym vyslancom, ktorý pricestoval do Kyjeva, zdôraznil kľúčový význam zachovania suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny. Ukrajinská vláda podľa neho neakceptuje žiadne mierové návrhy, ktoré by zahŕňali stratu ukrajinských území, informuje agentúra AFP.

18:48 Ukrajinské sily postupujú ešte o 500 metrov smerom k Bakhmutu. Ukrajinské ozbrojené sily postúpili za posledný deň až o 500 metrov smerom k Bakhmutu, uviedol 17. mája hovorca východného operačného veliteľstva ukrajinskej armády Serhii Cherevatyi.

Viac o téme: Vladimir PutinUkrajinePatriotVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu