Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Belgorod je v ohni! VIDEO Spustili sme mierovú operáciu: Šéf Légie Slobodného Ruska potvrdil vojenské akcie

Légia Slobodného Ruska demilitarizuje ruský Belgorod
Légia Slobodného Ruska demilitarizuje ruský Belgorod (Zdroj: Twitter/@HerryNapit)

MOSKVA - Légia Slobodného Ruska bojuje už od pondelka v ruskom Belgorode. Ich veliteľ uviedol v rozhovore, že ich jednotka pracuje na demilitarizácii celej oblasti, o ktorú požiadali obyvatelia Belgorodu.

Veliteľ jednotky ruských dobrovoľníkov prezradil v najnovšom rozhovore, prečo začali s demilitarizáciou ruského mesta. „Ozvali sa nám ľudia z Belgorodu, aby sme v regióne zahájili mierovú operáciu, pretože už sú unavení z neustáleho bombardovania. Niekedy totižto vojaci ruskej armády popletú súradnice. Nedávno dopadli na spiace mesto dve bomby,“ vysvetlil veliteľ Légie Slobodného Ruska, ktorý si hovorí Caesar. 

Progresívne Slovensko o aktuálnej politickej situácii a odchode mladých do zahraničia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na otázku novinára, čo presne znamená mierová operácia, Caesar odpovedal, že ide o „demilitarizáciu celého Belgorodského regiónu. Ľudia sú unavení z vojny a chcú mier,“ dodal. Veliteľ légie kritizoval aj ruskú armádu a uviedol, že aj keď si myslia, že je to najprofesionálnejšia armáda na svete, už dávno mnohí zistili, že ide iba o výmysel.

Légiu pôsobiacu v ruskom Belgorode označil Kremeľ za prácu ukrajinskej diverznej skupiny. Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova predstavuje cezhraničný vpád légie hlboké znepokojenie. „Znova to potvrdzuje fakt, že ukrajinskí bojovníci pokračujú vo svojich aktivitách proti našej zemi. V ich radách je mnoho etnických Rusov žijúcich na Ukrajine, ale stále sú to ukrajinskí bojovníci,“ dodal.

Viac o téme: BelgorodCaesarDemilitarizáciaMierová operácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu