Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Senior zabil svoju nevyliečiteľne chorú manželku: Súdu povedal, že ho o to zúfalo prosila a plakala

Senior zabil svoju nevyliečiteľne chorú manželku
Senior zabil svoju nevyliečiteľne chorú manželku (Zdroj: Twitter/@katiecoletv)

NIKÓZIA - David Hunter (75), pôvodom Brit, ktorý žil šestnásť rokov svojho života s manželkou na Cypre, povedal pred súdom, že jeho manželka ho prosila, aby ju zabil. Muž opísal posledné mesiace pred incidentom aj to, ako predčasne ukončil jej život.

Bývalý baník David Hunter (75) sa postavil pred súd a upresnil detaily desivej asistovanej samovraždy, ktorá sa stala v roku 2021. Jeho manželka trpela päť rokov leukémiou a jej stav sa náhle zhoršoval. Kvôli obmedzeniam v čase covidu sa o ňu musel starať doma a denne sa prizerať ako jeho manželka trpí. Okresnému súdu v cyperskom Pafose povedal, že posledné týždne mala veľké  bolesti. "Nikdy by som neukončil jej život, keby ma o to neprosila," povedal s tým, že manželke jej prosbu šesť týždňov odmietal splniť. 

Posledné tri roky mala manželka bolesti žalúdka, hnačku a nosila plienky. Podľa slov manžela sa ani hýbať nemohla a spala v koženom kresle na prízemí ich domu. Posledný týždeň ho o asistovanú samovraždu prosila ale intenzívnejšie. Povedala mu, že už nedokáže pokračovať a toto pre ňu už nie je život. "Dokonca začala byť hysterická a stále plakala". Aby ju manžel utíšil, sľúbil jej, že jej pomôže, aj keď to nemyslel spočiatku vážne, informoval britský Daily Mail. Keď sa však pridružili aj problémy s motorikou, rovnováhou a ubúdalo jej svalstvo, do ktorého by jej mohol pichať injekcie, chytalo zúfalstvo aj jeho.

Zranených po vážnej dopravnej nehode na diaľnici D2 transportujú do nemocníc vrtuľníky (Zdroj: UNB)

Na súde povedal, že o východisku zo situácie rozmýšľal 24 hodín a 7 dní v týždni. Až kým neprišiel deň, kedy manželka opäť zúfalo plakala a kričala od bolesti a tak položil svoju ruku na jej ústa a nos. „Ani neviem ako mi to napadlo, neviem, ako dlho som tam držal ruky. No nepokúsila sa ma zastaviť. Dokonca si nemyslím, že otvorila oči.“ Keď manželka zomrela, pobozkal ju na čelo a zavolal na políciu. Hunter zároveň uviedol, že to bola posledná vec, na ktorú myslel, a manželku zabiť nechcel.

Opísal ich štastné manželstvo a dôchodok až kým manželka neochorela a nemusel sa o ňu starať výlučne v domácnosti kvôli prebiehajúcej pandémii. Keďže jej hladiny hemoglobínu neboli v poriadku, nemohla brať lieky proti bolesti, ktoré by ju aspoň čiastočne zbavili utrpenia. Podľa dostupných informácií súdne pojednávanie bude ešte pokračovať, dokým nepadne definitívny verdikt a nerozhodne sa o výške trestu.  

Viac o téme: LeukémiaAsistovaná samovraždaDavid Hunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu