Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Boháč Musk upadá do paranoje a všetkých varuje: Nepoužívajte WhatsApp, lebo ... TOTO sú vraj dôkazy!

Musk nedôveruje WhatsAppu. Zobraziť galériu (2)
Musk nedôveruje WhatsAppu. (Zdroj: TASR/AP Photo/Rebecca Blackwell, Gettyimages.com)

LOS ANGELES - Ich postavenie na trhu s informačnými technológiami je veľmi krehké a každý deň sa môžu ocitnúť pod tlakom konkurencie, a tak poukazujú na vzájomné rozdiely, chyby, či vážne bezpečnostné riziká. Reč je o boháčoch, ktorí stoja za sociálnymi sieťami a ich pracovníkmi. Jedným z nich je aj ešte stále úradujúci šéf Twitteru a zakladateľ spoločnosti Tesla Elon Musk, ktorý má ťažké srdce na Marka Zuckerberga a jeho spoločnosť Meta, ktorá stojí za aplikáciou WhatsApp. Tú používajú milióny ľudí, no podľa Muska sa jej nedá veriť!

archívne video

Sociálne siete majú najväčší celosvetový výpadok v histórii! Facebook, Instagram ani WhatsApp nefungujú (Zdroj: Topky.sk )

Dá sa povedať, že prakticky každý deň sa dozvedáme niečo nové ohľadom aplikácií v mobiloch, no skôr to býva na tému noviniek, ktoré prinášajú. Teraz však ide o menšie "hádzanie špiny" medzi developermi a programátormi. Minimálne čudne a oprávnene vyznieva však najnovšia vytka na adresu WhatsAppu o tom, že vraj sleduje ľudí cez zapnutý mikrofón.

Nedá sa mu veriť, tvrdí Musk

To, že sa WhatsAppu nedá veriť povedal sám Elon Musk, ktorý zdieľal tweet jedného zo svojich pracovníkov a blízkych ľudí o tom, že aplikácia vraj sleduje používateľa cez zapnutý mikrofón. "To je čudné," reagoval v komentári Elon, ktorý následne vyhlásil, že sa WhatsAppu "nedá veriť".

Čo sa to deje?

Pracovník Foad Dabiri z Twittru informoval verejnosť, že mikrofón fungoval aj v čase, keď sa telefón rozhodne nepoužíval. "WhatsApp na pozadí používal snímanie zvukov cez mikrofón v čase, keď som spal, až kým som sa o 6.00 ráno zobudil. Čo to má znamenať?" pýta sa Dabiri, ktorý ako dôkaz doložil screenshot aktivity zariadenia.

"Je zaujímavé, ako si mnohí neuvedomujú, že WhatsApp je vlastnený Metou," dodal sarkasticky ďalší významný človek z inej branže Gannon Breslin v komentároch. 

Ide o bug, reagoval pohotovo WhatsApp

Za posledných 24 hodín musel túto situáciu WhatsApp vďaka jednému tweetu Dabiriho hasiť. "Boli sme v kontakte s vývojárom Twittera, ktorý zdieľal problém s jeho mobilným telefónom Pixel, na ktorom má WhatsApp. Sme si istí, že ide o chybu Androidu, ktorý nesprávne interpretova atribúty informácií ich panela ochrany súkromných údajov. Požiadali sme Google, aby toto vyšetril a napravil," vyhlásila spoločnosť. 

Boháč Musk upadá do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com/WhatsApp)

Viac o téme: MikrofónSledovanieTwitterWhatsAppElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu