Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príšerná smrť pasažierov havarovaného autobusu: VIDEO Napadli ich vražedné včely, najmladšia obeť mala osem rokov

Včely na smrť doštípali cestujúcich z havarovaného autobusu.
Včely na smrť doštípali cestujúcich z havarovaného autobusu. (Zdroj: Twitter/Diario Nacional)

MANAGUA - V Nikarague sa odohrala tragická nehoda. Autobus zišiel z cesty a narazil do kávovej plantáže. 45 pasažierov bolo poštípaných včelami zabijakmi, šesť ľudí zomrelo.

Šesť ľudí vrátane matky a jej osemročnej dcéry zomrelo, keď ich po havárii autobusu v Nikarague poštípali afrikanizované včely medonosné. Informuje o tom „La Nueva Radio YA“.

Živý včelársky skanzen v obci Moravany (Zdroj: TASR/František Iván)

K nešťastiu došlo v San Sebastian de Yali, asi 282 kimlometrov severne od nikaragujského hlavného mesta Managua, v oblasti, kde sa nachádzali včelie úle.

Vražedné včely poštípali 45 cestujúcich

Autobus, v ktorom boli obete, zišiel z cesty a narazil do plantáže. Včely vraj pri úteku poštípali 45 cestujúcich, keď sa rýchlo pokúšali opustiť autobus. Aj keď bolo vozidlo poškodené, zdravotníci pripísali smrť obetí bodnutiu hmyzom. Fotografie zranených ukazujú obete s desiatkami červených štípancov po celej hornej časti tela.

O afrikanizovaných včelách medonosných, tiež známych ako zabijacké včely, je známe, že sú defenzívnejšie a lepšie reagujú na vyrušenie ako iné druhy včiel. V minulosti zabili veľa ľudí a sú zodpovedné aj zo smrti zvierat.

 

Viac o téme: NehodaAutobusObeteVčelyNikaraguaUštipnutia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu