Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúci objav ako z hororu Kruh: Muž našiel pod kuchyňou studňu plnú vody! Prechádzali ponad ňu vyše 20 rokov

Muž na studňu umiestnil sklo.
Muž na studňu umiestnil sklo. (Zdroj: TikTok/mortylad)

CHESHIRE - Muž bol prekvapený, keď v kuchyni svojho domu z 18. storočia našiel vyše 5 metrov hlbokú studňu plnú vody. Objavil ju pri vlastnoručne vyrábanom podlahovom kúrení. Rozhodol sa, že si ju ponechá vo forme výkladu.

Kevin Mort (48) sa rozhodol nechať si 300-ročnú studňu ako „estetický kúsok“. Jeho dcéra Ellie (26) na TikToku povedala: „Pred niečo vyše mesiacom sme pod našou kuchynskou podlahou narazili na niečo úplne úžasné. Nevedeli sme, že posledných 20 rokov každý deň prechádzame ponad 300-ročnú studňu."

Archívne video: Budaj o výstavbe 9-poschodového hotela v Demänovskej doline

Budaj o výstavbe 9-poschodového hotela v Demänovskej doline: Nie je to uzavretá vec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

Rodina ju našla pri vytrhávaní pôvodnej podlahy na inštaláciu podlahového kúrenia. Pri odstraňovaní piesku narazili na „naozaj zvláštnu“ štrkovú zmes, ktorá sa ukázala byť dutá a plná vody. Mali podozrenie na únik a pokračovali v kopaní, „ktoré viedlo ešte k väčšej vode“. Po nájdení tehlovej steny pokračovali v sondovaní ďalej a urobili úžasný objav, píše Daily Mail.

Na hornú časť studne bola umiestnená tabuľa zosilneného bezpečnostného skla, takže si rodina môže vychutnať originálny prvok ako „výstavu umenia“. Starí rodičia Ellie povedali, že nevedeli o existencii studni pred objavom a nevedeli to ani predchádzajúci majitelia.

Mort povedal: „Hneď ako sme zistili, čo to je, vedel som, že to nemôžeme vyplniť, potreboval som sa dostať dnu. Stále to išlo a išlo, netušili sme, ako hlboko to pôjde.“

Jeho manželka Kristína dodala, že dúfajú, že „studňa tam bude pre potešenie pre celé generácie“. 

Viac o téme: StudňaStarý dom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu