Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ohnivé peklo: VIDEO Ľudia v strachu o život pred plameňmi skákali z okien! Obyvateľom komplexu je aj známy spevák

Bytový komplex v tureckom Izmire zachvátil požiar. Zobraziť galériu (3)
Bytový komplex v tureckom Izmire zachvátil požiar. (Zdroj: profimedia.sk)

IZMIR - Požiar zachvátil osemposchodový bytový komplex v meste Izmir v Turecku. Informácie hovoria o niektorých obyvateľoch, ktorí vyskočili zo svojich balkónov, aby unikli z pekla.

Luxusný bytový komplex v tureckom pobrežnom meste Izmir vo štvrtok večer (27. apríla) zachvátil požiar. Zúfalí obyvatelia budovy zachvátenej plameňmi údajne skákali z balkónov v snahe zachrániť si život.

Benefičný koncert na podporu Banskej Štiavnice, ktorú v marci zasiahol požiar (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Hasiči požiar likvidujú s cisternami a vodnými delami, píše Daily Star. Napokon sa im požiar podarilo dostať pod kontrolu. Na mieste boli aj záchranné zložky vrátane polície a tímy pre riadenie katastrof a núdzových situácií. Požiar vypukol okolo 22:30 miestneho času a rýchlo sa rozšíril cez celú budovu.

Ohnivé peklo: VIDEO Ľudia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa miestnych médií obyvatelia vyskočili z balkónov a boli prevezení do okolitých nemocníc na ošetrenie. Zatiaľ nie sú potvrdené žiadne obete.

Izmirský guvernér Selim Köosger sa zúčastnil na mieste požiaru a médiám povedal, že všetci obyvatelia 40 jednotiek budovy boli evakuovaní. Známy turecký ľudový spevák a herec Ibrahim Tatlises je údajne tiež obyvateľom komplexu, ale podľa správ tam v čase požiaru nebol.

Ohnivé peklo: VIDEO Ľudia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

K požiaru došlo len dva mesiace po ničivom zemetrasení, ktoré zasiahlo Turecko a Sýriu, pričom sa predpokladá, že zahynulo 50 000 ľudí a viac ako 100 000 utrpelo zranenia.

Viac o téme: PožiarBytový komplexTureckoIzmir
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu