Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Disney žaluje guvernéra Floridy DeSantisa za prevzatie zábavného parku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hashtag.zoznam.sk)

ORLANDO - Spoločnosť Walt Disney Company v stredu podala na americkom federálnom súde žalobu na guvernéra Rona DeSantisa a ďalších predstaviteľov štátu Florida za cielené kroky namierené voči právomociam tejto spoločnosti.

Disney a DeSantis majú spor v spojitosti s právomocami zábavného parku Disney World. DeSantis opakovane pohrozil, že parku odoberie autonómne právomoci v oblasti, kde sa Disney World nachádza. DeSantis vlani v marci 2022 podpísal zákon, ktorý obmedzuje vyučovanie o sexuálnej orientácii a rodovej identite na floridských školách. Disney floridskú vládu za tento zákon kritizovala.

DeSantis v reakcii na jej vyjadrenia pripravil odvetné kroky a ohrozuje jej obchodné fungovanie

Spoločnosť v žalobe tvrdí, že guvernér DeSantis v reakcii na jej vyjadrenia pripravil odvetné kroky a ohrozuje jej obchodné fungovanie, hospodársku budúcnosť a porušuje ústavné práva. Floridské zákonodarné zhromaždenie vo februári schválilo zákon, ktorý zrušil dovtedajší štatút Disney Worldu v oblasti samosprávy, napísal denník The Guardian. Zákon DeSantisovi takisto udelil právomoc vymenovať piatich členov rady, ktorá spravuje štátne služby v oblasti, kde sa zábavný park nachádza. Spoločnosť Disney World oznámila, že žalobu podala krátko po tom, ako rada vymenovaná DeSantisom v stredu schválila rezolúciu, ktorá zrušila platnosť zmluvy, na základe ktorej mohol Walt Disney World spravovať väčšinu svojich obchodných prevádzok na Floride, dodáva NBC News.

Viac o téme: ŽalobaGuvernérRon DeSantisWalt Disney Company
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu