Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia hrozba jadrového útoku! Ruský propagandista sa vyhráža zničením Kyjeva a TÝCHTO dvoch európskych metropol

Vladimir Solovjov sa v televízii vyhrážal Západu.
Vladimir Solovjov sa v televízii vyhrážal Západu. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA – V ruskej štátnej televízii padlo opäť vyjadrenie o ničení Európy. Tentoraz bol autorom ruský propagandista, ktorého USA už dávnejšie zaradili na zoznam najnebezpečnejších šíriteľov dezinformácii. Padli slová o zbombardovaní troch hlavných miest, z toho dve mali byť európskymi metropolami.

archívne video

Obvinený v kauze vyzvedačstva pre Rusko Bohuš Garbár dostal podmienku (Zdroj: TASR/ Ján Krošlák)

Počas diskusie v ruskej štátnej televízii Rossija-1 prehlásil známy šíriteľ propagandy Vladimir Solovjov, že vojna na Ukrajine by mala vyústiť do zničenia troch hlavných miest. Postihnutými krajinami majú byť Ukrajina, Poľsko a Nemecko. Solovjov podľa Newsweeku jasne povedal, že pri útoku na Varšavu, Berlín a Kyjev by mali byť použité jadrové zbrane. 

Žiadny útok, ale odveta 

Následne sa vyjadril, že nemá ísť o akt útoku, ale odvetu za boje na "našom území". Myslel tým východnú časť Ukrajiny, kde Rusko vyhlásilo autonómiu ešte pred spustením invázie. Patria sem Doneck, Luhansk, Cherson a Záporožie. "Vojna prebieha v Bielgorode a Donecku," povedal. V prípade Bielgorodu už ruská armáda prevzala zodpovednosť za bombu, ktorú omylom vypustila z lietadla. 

Bombardovanie troch spomínaných miest by malo prebehnúť s použitím jadrových zbraní. Ostatní propagandisti však už s touto teóriou nesúhlasia. Metropoly by mali byť zničené, avšak bez použitia jadrovej sily. "Nepáči sa vám, keď sa používa prívlastok jadrové? Ničenie vám ale nevadí. Dobre teda, mne nevadí ani použitie jadrových zbraní," poznamenal Solovjov. 

Na zozname 

Americké ministerstvo zahraničia uviedlo, že Solovjov patrí na zoznam šíriteľov ruských dezinformácii a v súčasnej dobe môže byť jedným z najaktívnejších propagandistov. Solovjov je známy svojimi teóriami, že Rusko by malo rozpútať jadrový útok voči krajinám, ktoré súhlasia s medzinárodným zatykačom na Vladimira Putina v súvislosti s vojnovými zločinmi. Okrem toho vystupuje aj proti krajinám, ktoré podporujú Ukrajinu. 


 

Viac o téme: OdvetaRuskoBerlínMoskvaKyjevVaršavaJadrový útokVladimir SolovjovProaganda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu