Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Luxusný raj ruských superboháčov dotovaných Putinom: Prísne strážené tajomstvo jeho propagandistu Solovjeva

Propagandista Kremľa Vladimir Solovjov Zobraziť galériu (3)
Propagandista Kremľa Vladimir Solovjov (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Okrem príslušníkov kremeľskej elity žije v dovolenkovom raji Soči na Putinove náklady aj bývalá basketbalistka. Hovorí sa o nej, že je milenkou ruského nacionalistu Vladimira Solovjova. Je iróniou, že nacionalista propagujúci konzervatívne hodnoty a ospravedlňujúci vojnu proti Západu, tu ukrýva svojich potomkov, ktorí majú americké pasy.

V ruskom meste Soči sa medzi palmami a morom pozdĺž promenády tiahne niekoľko luxusných vilových štvrtí v rovnakom štýle. Ale to, čo vyzerá ako hotelový komplex, je v skutočnosti útočiskom pre superboháčov,  sponzoruje ich ruský štát a jeho prezident Vladimir Putin (70).

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 454 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ak sa chcete dozvedieť niečo o obyvateľoch, musíte sa prehrabať v tajných dokumentoch. Verejne známeje len málo. Teraz však skúmanie ukazuje, že tu žijú príbuzní najväčších vojnových štváčov.

Tím nepriateľa Kremľa Alexeja Navaľného (46) zistil, že tu žije okrem iných aj manželka bývalého ukrajinského veliteľa Sergeja Surovokina (59). V jednej z týchto víl býva aj syn ruského štátneho tajomníka Nikolaja Patruševa (71). Okrem všetkých týchto rodín tam žije aj bývalá basketbalistka Svetlana Abrosimova (42). Ale prečo vlastne?

Stopy vedú k Putinovmu obľúbenému agitátorovi a hlavnému propagandistovi Vladimirovi Solovjovovi (59), ktorý má s Abrosimovou údajne tajný vzťah a dve deti. Narodili sa v USA a majú americký pas.

Je iróniou, že nacionalista Solovjov, ktorý každý večer v štátnej televízii káže konzervatívne hodnoty a zároveň ospravedlňuje vojnu proti Západu, má deti so západným pasom. Kremeľ to chce pravdepodobne udržať v tajnosti a rodinu ukrýva v Soči.

Moderátor má osem detí z rôznych manželstiev a je ženatý. No existuje viacero indícií, ktoré poukazujú na románik s vrcholovou športovkyňou. V roku 2021 boli Solovjov a Abrosimova testovaní na koronavírus tým istým lekárom. Ako adresu uviedli rovnaký byt a telefónne číslo.

Luxusný raj ruských superboháčov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Алексей Навальный)

Solovjovove deti dostali americké občianstvo

Vzťah Solovjova a Abrosimovej vraj trval dlhšie. Solovjov sa napríklad trénerovi Abrosimovovej vyhrážal, že ju nezaradil do olympijského tímu. V rokoch 2016 a 2017 strávil nepriateľ Američanov Solovjov prekvapivo veľa času v Spojených štátoch.

Abrosimova tam porodila dvojičky a Solovjov je vraj otcom. V pase dvoch dievčat pod "očestvo" (meno otca): Vladimirovna - jasné označenie, že otcom je Vladimir Solovjov.

„Hovorili sme s viacerými ľuďmi zo Solovjovho okolia, ktorí nám všetko potvrdili. Naozaj má dlho tajnú rodinu," hovoria členovia tímu Navaľného. "Často sa objavuje v tejto elitnej vile v Soči."

Luxusný raj ruských superboháčov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Алексей Навальный)

Solovjovova milenka chránená Putinom

Z dokumentov tiež vyplýva, že obyvatelia víl sú pod osobitnou ochranou. Štát to odôvodňuje tým, že obavy, že by ich Západ mohol špehovať, sú príliš veľké.

Nehnuteľnosti v okrese neďaleko Soči stoja najmenej 5,8 milióna eur. To sú sumy, ktoré si bežný Rus nemôže dovoliť. Ale Putin je rád, že môže dať svojej elite luxusné dovolenkové domy – najmä ak mu budú kryť chrbát. Jeho milenka Alina Kabajevová (40) žije aj s deťmi v luxusnej vile v Soči.

Viac o téme: DetiBasketbalistkaKremeľSočiVladimir SolovjovPropagandistaTajná rodinaAmerické pasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu