Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Putinov človek to povedal priamo: VIDEO Rusko existuje len vďaka TÝMTO zbraniam

Ruský moderátor a podporovateľ Kremľa Sergej Mardan
Ruský moderátor a podporovateľ Kremľa Sergej Mardan (Zdroj: Twitter/Anton Gerashchenko)

MOSKVA – Nebyť niektorých zásadných rozhodnutí, história ľudstva mohla vyzerať úplne inak. V mnohých prípadoch stálo všetko na jednom človeku. Vládcovia proti sebe bojovali od nepamäti a zrejme sa to ani nezmení. Najväčší stav ohrozenia priniesla so sebou zbraň istého nemeckého vedca. Nedávno dokonca padlo vyhlásenie, že vďaka nej Rusko ešte stále existuje.

Počas vysielania v ruskej štátnej televízii sa známy propagandista Kremľa a podporovateľ prezidenta Vladimira Putina vyjadril, že jeho krajina by nez jadrových bômb už neexistovala. Ako informuje Newsweek, ruský moderátor Sergej Mardan to povedal v úryvku, ktorý na sociálnej sieti Twitter uverejnil poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko. 

"Čo myslíte, že Rusko robí? Čo asi zabezpečuje jeho existenciu a integritu? Je to jadrová bomba a ďakujem svojim predkom, že to tak je. Bez nej by bola budúcnosť Ruska neistá," uviedol. Mardan poďakoval ruským predkom, že sa postarali o budúce generácie. "Keby nevyrobili jadrovú bombu, Ruská federácia by neexistovala," dodal. 

Následne vyhlásil, že to nie je dobré, ani zlé, ale proste dané. "Je to fakt. A čo nám z toho vyplýva? Svetové dejiny sa mohli za posledných 20 rokov vyvíjať úplne inak," povedal s tým, že Rusko malo vyrobiť omnoho viac tankov aj ďalšej vojenskej techniky. Ako však podotkol, ľudstvo sa nikdy nepoučí zo svojich prešľapov.

Podobnosť so Severnou Kóreou

Mardan prednedávnom ukázal, akým smerom sa uberá politické zmýšľanie Ruskej federácie. Doslova pochválil Severnú Kóreu, ktorá použila ďalšie zastrašovanie na adresu USA, že v prípade eskalácie napätia použije jadrové zbrane. "Všetci svetoví lídri spozorneli, pretože vedia, že Kim (Čong-un) neklame, keď hovorí, že by ich naozaj použil. Presne takto uvažuje aj väčšina Rusov. Súhlasia s takýmto prístupom a preto odmietame akékoľvek kompromisy," vysvetlil. 

Reakcia na Západ

Vyhlásenia prišli po tom, ako Rusko oznámilo svoje plány na rozmiestnenie taktických jadrových zbraní v Bielorusku. Prezident Alexander Lukašenko bol pravou rukou Putina aj počas invázie na Ukrajinu, kdy ruské vojsko postupovalo na Kyjev aj z Bieloruska. Putin však argumentoval, že nejde o žiadny akt zastrašovania, ale reakciu na Veľkú Britániu, ktorá mala Ukrajine poskytnúť špeciálne náboje s ochudobneným uránom. "Rusko len nasleduje príklad USA, ktoré rozmiestňujú jadrové zbrane na území svojich spojeneckých krajín," podotkol ruský prezident.  

Rukojemník

K situácii sa vyjadril aj Oleksij Danilov, najvyšší bezpečnostný poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Bielorusko podľa neho nemalo na výber, inak by ruské velenie rozvrátilo vnútorný chod krajiny.

"Bielorusko sa stalo ruským rukojemníkom na jadrové zbrane. Je to krok k vnútornej destabilizácii krajiny. Taktické jadrové zbrane maximalizujú mieru negatívneho vnímania a verejného odmietania Ruska a Putina v bieloruskej spoločnosti," vyjadril sa.

Viac o téme: Jadrové zbraneExistenciaRuskoMoskvaSergej Mardan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu