Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šokujúce odhalenie teroru v jasliach: Vychovávateľky v Žatci bili deti, ťahali ich za uši a odopierali im jedlo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽATEC – Tri vychovávateľky z mesta Žatec, v okrese Lounsko, v severovýchodnej časti Českej republiky čelia obvineniu z týrania zverených detí. Podľa dostupných informácií týrali deti minimálne tri roky. Vychovávateľky však vinu odmietajú.

Prípad týrania nahlásila polícii bývalá zamestnankyňa jaslí. Svoje tvrdenia podložila aj videozáznamom. Hovorkyňa polície Ilona Gazdošová pre denník Mladá fronta Dnes uviedla, že zamestnankyne trestali deti dlhšiu dobu a odopierali im aj jedlo. Dve zo žien sú už v dôchodku a jedna je na dlhodobej PN.

Obnovte si dom a získajte príspevok až do výšky 19 000 eur (Zdroj: Topky.sk)

Podľa českých médií vychovávateľky ťahali deti za uši, za vlasy a keď sa pomočili, nechali ich hodiny v mokrých plienkach. Jedno z detí dokonca zavreli do malej miestnosti a nechali ho tam, kým prestane plakať. Videozáznam dokazuje, že ženy deťom aj slovne nadávali. Vo videu zaznievajú slová ako „smradi!“ alebo „parchanti!“ a vzápätí počuť zvuk facky a plač detí, informoval denník idnes.cz.

Jasle v meste Žatec sú pod správou mesta, a radnica doteraz neevidovala žiadne sťažnosti od obyvateľov. Spomínané ženy pracovali v jasliach niekoľko rokov. Kapacita jaslí je 25 detí na šesť zamestnancov. Obvinenia by sa mali týkať zamestnankýň v rokoch 2018 až 2021.

Podobný prípad sa v Českej republike už stal. Okresní súd v Chomutově sa aktuálne zaoberá prípadom troch učiteliek z materskej školy v Klášterci nad Ohří, ktoré sú obvinené z hrubého zaobchádzania s deťmi. V tomto prípade išlo o týranie detí s postihnutím. Podľa odborníkov išlo o ohrozenie rozumového a citového vývoja detí. Oba prípady sú aktuálne predmetom vyšetrovania.

Viac o téme: JasleObvinenie Týranie detíHrubé zaobchádzanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu