Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Strašná smrť mladého muža vo väznici: Za mrežami bol za ľahký priestupok, neuveriteľné, ako zomieral

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ATLANTA - Muža, ktorý zomrel vo väzenskej cele v Atlante, "zaživa zožral hmyz a ploštice", uviedol právnik jeho rodiny. Tridsaťpäťročný Lashawn Thompson pritom nebol žiadnym veľkým zločincom, vlani sa dostal za mreže za ľahký priestupok.

Mladého muža previezli do väznice v okrese Fulton County, lebo úradníci ho označili za duševne chorého. "Pána Thompsona našli mŕtveho v špinavej väzenskej cele po tom, čo ho zaživa zožral hmyz a ploštice," uviedol vo vyhlásení právny zástupca Michael D Harper. "Väzenská cela, v ktorej bol umiestnený, nebola vhodná ani pre choré zviera. Toto si nezaslúžil," zdôraznil v ňom. Muža našli v cele mŕtveho tri mesiace po zatknutí.

Strašná smrť mladého muža
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako právnik uviedol, aj keď personál väznice videl, že zdravotný stav jeho klienta nie je v poriadku a zhoršuje sa, nikto mu neposkytol pomoc. Informuje o tom BBC. V správe súdneho lekára sa uvádza, že v jeho cele na psychiatrickom oddelení došlo k "vážnemu napadnutiu plošticou posteľnou", ale na Thompsonovom tele neboli žiadne jasné známky traumy. V správe bola preto uvedená príčina smrti ako neznáma. To, či bude niekto obvinený, bude známe až po prebiehajúcom vyšetrovaní. Na riešenie zamorenia väznice plošticami vynaložili hneď 500 000 dolárov a väznica tiež aktualizovala bezpečnostné protokoly, aby sa hygienické podmienky zlepšili. 

archívne video

Ako to bolo vo väzení v Hrnčiarovciach? Bývalý väzeň nám prezradil detaily (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako môžu byť ploštice smrteľné?

Entomológ z University of Kentucky Michael Potter, ktorý sa špecializuje na ploštice,nič podobné za 20 rokov praxe nevidel. Ako povedal, uštipnutie plošticou nie je smrteľné, ale v niektorých zriedkavých prípadoch môže podľa neho dlhodobé vystavenie masívnemu napadnutiu plošticou spôsobiť ťažkú anémiu, ktorá vedie k smrti.

"Ploštice posteľné sa živia krvou a veľké množstvo ploštíc sa živí veľkým množstvom krvi," skonštatoval. V iných extrémnych prípadoch môžu obete dostať alergickú reakciu a anafylaktický šok.

Viac o téme: úmrtieVäzeniePloštice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu