Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Rusku majú súdiť päť Ukrajincov z Melitopola obvinených z terorizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - V Rusku má byť údajne súdených päť Ukrajincov obvinených z členstva v teroristickej skupine. Informuje o tom stanica Sky News odvolávajúca sa na ukrajinské a ruské médiá.

Päticu obvinených, ktorých mená úrady nezverejnili, previezli z okupovaného ukrajinskom mesta Melitopol na polostrov Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Odtiaľ ich následne premiestnili do väznice Lefortovo v Moskve, uviedol denník Kyiv Independent. Pätica Ukrajincov je obvinená z plánovania výbuchov na miestach, kde boli rozmiestnené ruské sily, a tiež tam, kde sa rozdávala humanitárna pomoc.

Podľa správ ruských médií objavili ruské bezpečnostné sily predmetné výbušniny v aute jedného z podozrivých. Skrýše zbraní, munície a granátov sa okrem toho údajne našli v pivniciach, garážach, ako aj pod hromadami odpadkov či pod náhrobnými kameňmi na cintorínoch, približuje Sky News. Rusko vyhlásilo po sporných referendách z vlaňajšieho septembra, ktoré odsúdil Kyjev aj Západ, za súčasť svojho územia štyri ukrajinské oblasti: Doneckú, Luhanskú, Chersonskú a Záporožskú. Samotný Melitopol okupujú ruské sily od konca vlaňajšieho roka.

Viac o téme: TerorizmusRuskoUkrajinaMelitopol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu