Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ruskú cukrárku chceli poslať do väzenia: Upiekla torty s ukrajinskou tematikou, to je ale drzosť!

Ruska piekla torty s ukrajinskou tématikou Zobraziť galériu (2)
Ruska piekla torty s ukrajinskou tématikou (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Mladá cukrárka Anastasia Chernysheva (22) sa so svojimi cukrárskymi výtvormi postavila v piatok pred ruský súd. Polícia ju zadržala a vypočúvala takmer 11 hodín po tom, čo ju už dlhšie sledovala na sociálnych sieťach s jej protivojnovými koláčmi, ktoré podľa súdu kritizovali vládu Vladimíra Putina a ruskú armádu.

Prezidenti SR a ČR spoločne navštívili Ukrajinu (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Peniaze z predaja posielala Anastasia Chernysheva na charitu, no v niektorých médiách odznelo, že zrejme finančne podporovala ozbrojené sily Ukrajiny. Za uplynulý rok predaja svojich výrobkov sa jej podarilo vyzbierať takmer 5700 eur za predaj svojich protivojnových výrobkov. Na sociálnych sieťach sa však okrem jej podporovateľov stretli aj provojnoví komentátori. Tí nešetrili svojimi obvineniami typu: „Prečo je stále voľná? Nemala by ísť hneď do väzenia?“ Jeden z komentátorov dokonca napísal, že v Rusku neexistuje zrejme žiadna poriadna silná ruka a dievča by malo byť popravené.

Na torte vo farbách Ukrajinskej vlajky so slnečnicami stál nápis „Slnko vyjde“. Iná torta bola v tvare penisu s jasným odkazom pre Putina, „Nie vojne!“. Na ďalšej torte napísala výrok „Sloboda pre Rusko, mier pre Ukrajinu!“. Anastasia nakoniec skončila pred súdom, ktorý jej vymeral pokutu 35000 rubľov (400 eur) za svoje výrobky namierené proti vojne. Ako odôvodnenie súd uviedol, že svojimi nápismi na tortách zdiskreditovala ruskú armádu. Po súde na otázku novinárov odpovedala, že „odteraz bude robiť veci trochu tichšie a opatrnejšie“.

Viac o téme: VojnaRuskoVojna na UkrajineAnastasia Chernysheva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu