Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rusko odporúča občanom, aby necestovali do Kanady: Dôvodom majú byť početné prípady diskriminácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Prostock-Studio)

MOSKVA - Rusko svojim občanom odporúča, aby necestovali do Kanady. Odôvodňuje to početnými prípadmi diskriminácie vrátane fyzického násilia, vyplýva zo sobotňajšieho upozornenia ruského ministerstva zahraničných vecí, o ktorom informovala agentúra Reuters.

Kanada patrí k najotvorenejším podporovateľom Ukrajiny v jej vojne proti ruským silám. Na stovky ruských predstaviteľov a firiem uvalila sankcie a zaviedla aj rozsiahle obchodné zákazy. "Vzhľadom na početné prípady diskriminácie ruských občanov... v Kanade vrátane fyzického násilia odporúčame, aby ste upustili od cestovania do tejto krajiny na účely cestovného ruchu, vzdelania a v súvislosti s obchodnými vzťahmi," uviedlo ruské ministerstvo.

"Ak už ste v Kanade, vyzývame vás, aby ste boli ostražití, najmä na verejných miestach." Kanadské ministerstvo zahraničných vecí sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrilo. Kanada vlani krátko po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu odporučila svojim občanom, aby necestovali do Ruska. Moskva minulý týždeň oznámila sankcie voči 333 kanadským predstaviteľom a verejne činným osobám vrátane olympijských športovcov. Označila to za reakciu na obmedzenia Kanady voči Rusku a jej podporu Ukrajiny.

Viac o téme: Cestovanie RuskoKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu